„Lak za kosu“ ponovo u bioskopima

Posle drugog vikenda prikazivanja, film „Hari Poter i Red feniksa“ zaradio je preko 558 miliona dolara, ali se ipak smestio na drugo mesto top-liste najgledanijih filmova u Americi. Najveću gledanost postigao je u zemlji porekla Harija Potera – Velikoj Britaniji, zatim u Nemačkoj i Francuskoj, a rekordne uspehe beleži u Japanu i Rusiji. „Hari Poter i Red feniksa“ je na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.
Mjuzikl „Lak za kosu“ („Hairspray“) s Džonom Travoltom (John Travolta) u glavnoj ulozi debitovao je na trećem mestu liste. Džon Travolta će se prvi put nakon „Groznice subotnje večeri“ i „Briljantina“ vratiti mjuziklu, ovog puta u ulozi Edne Turnblad, Trejsine elegantno popunjene majke.
„Lak za kosu“ je zasnovan na komediji Džona Votersa (John Waters) iz 1988. godine o tinejdžerima na lokalnoj baltimorskoj igranci. Nova verzija filma zasniva se i na popularnoj brodvejskoj adaptaciji filma, koja je premijerno odigrana 2002. godine, a zatim osvojila osam Toni nagrada, uključujući one za najbolji mjuzikl, najbolju muziku, najbolji tekst i najbolju režiju.
Film je režirao Adam Šankman (Adam Shankman), a pored Travolte pojavljuju se Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer), Kvin Latifa (Queen Latifah), Niki Blonski (Nikki Blonsky), Kristofer Voken (Christopher Walken), Amanda Bajns (Amanda Bynes), Džejms Marsden (James Marsden), Britani Snou (Brittany Snow), Zak Efron (Zac Efron) i drugi. „Lak za kosu“ stiže u domaće bioskope 30. avgusta.
Trejsi Turnblad, devojka s velikom kosom i još većim srcem, ima samo jednu strast – igranje. Njen san je da nastupi u Korni Kolins šouu, najluđoj baltimorskoj plesnoj TV emisiji. Ona bi se savršeno snašla u šouu, ali, nažalost, ima jedan, ne tako mali problem – ne uklapa se. Njena pozamašna figura ju je uvek odvajala od kul klinaca. Ipak, to je neće zaustaviti, jer je uverena u jednu stvar, a to je da je rođena za ples.
Nakon što oduševi Kornija Kolinsa na školskoj igranci, Trejsi postaje stalan član njegove ekipe i prava TV senzacija, što će dodatno ogorčiti uobraženu zvezdu šoua, Ember von Tasl, i njenu spletkarošku majku Velmu, koja vodi tu TV stanicu. To nije sve, Emberinoj ljubomori neće biti kraja kada shvati da nije samo publika oduševljena novom devojkom u kraju, već i njen dečko, Link Larkin. Podijum za igru postaje mesto obračuna, a finalna igranka će odlučiti koja će od dve devojke postati mis „Lak za kosu“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dzon travoltafilmfilmlak za kosu
Komentari (0)
Dodaj komentar