„Madagaskar“ – prvi u drugom pokušaju

Prošlonedeljni debitant – animirana avantura „Madagaskar“ („Madagascar“), ove nedelje popravila je svoju poziciju za jedno mesto, što je bilo taman dovoljno da zauzme prvo mesto liste najgledanijih filmova u Americi. Premisa „Neko je izgubio ceo zoološki vrt“ sasvim dobro opisuje osnovnu temu ovog crtanog filma.

Glavnim junacima filma glasove su pozajmili: Ben Stiler (Ben Stiller), Kris Rok (Chris Rock), Dejvid Švimer (David Schwimmer), Džada Pinket Smit (Jada Pinkett Smith), Sedrik Zabavljač (Cedric the Entertainer) i Tom Mekgrat (Tom McGrath).

U zoološkom vrtu u Central parku u Njujorku upoznajemo veoma simpatičnu i pomalo čudnu družinu koju čine četiri najbolja prijatelja, ujedno i glavne zvezde vrta: lav (Ben Stiler), zebra (Kris Rok), žirafa (Dejvid Švimer) i nilski konj (Džada Pinket Smit). Kada jedna od životinja netragom nestane iz vrta, ostale tri odlučuju da nađu način da se izbave iz kaveza kako bi je pronašle. Pre nego što je shvatila šta ih snašlo mala družina plovi okeanom na putu za jug Afrike – na ostrvo Madagaskar. To što su odgajani u zatočeništvu sigurno im neće biti od pomoći jer četvorka ne zna ništa o preživljavanju u divljini. Istražujući novu okolinu, upoznaju se sa lokalnim vrstama i spoznaju uloge za koje su predodređeni u prirodi.

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za prvi vikend juna (3-5):

  1. „Madagascar“
  2. „The Longest Yard“
  3. „Ratovi zvezda – epizoda III: osveta Sita“ („Star Wars Episode III: Revenge of the Sith“)
  4. „Cinderella Man“
  5. „The Sisterhood of the Traveling Pants“
  6. „Lords of Dogtown“
  7. „Za sve je kriva svekrva“ („Monster-in-Law“)
  8. „Crash“
  9. „Kicking & Screaming“
  10. „Unleashed“

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar