„Majkl Klejton“ i „Nestala“ u bioskopima

Na četvrtom mestu liste debitovao je film „Majkl Klejton“ („Michael Clayton“), koji će premijerno biti prikazan na predstojećoj L’oreal Paris sinemaniji. Glavne uloge poverne su: Džordžu Kluniju (George Clooney), Tomu Vilkinsonu (Tom Wilkinson), Tildi Svinton (Tilda Swinton), Sidniju Polaku (Sydney Pollack).
Majkl Klejton (Džordž Kluni) radi u jednoj od najvećih advokatskih firmi u Njujorku. Na zahtev koosnivača firme, Martija Baka (Sidni Polak), Klejton, bivši tužilac koji potiče iz porodice policajaca, dobija najprljavije slučajeve. On sređuje ono što su njihovi klijenti zabrljali, uključujući saobraćajne nesreće i kidnapovanje žena, a tu su i korumpirani političari. Iako izmoren i nezadovoljan svojim poslom, Klejton je neraskidivo povezan s tom firmom.
U jednoj agrohemijskoj kompaniji karijera savetnika Karen Krauder (Tilda Svinton) zavisi od nagodbe u slučaju koji firma „Kener, Bak i Ledin“ vodi ka, po svemu sudeći, uspešnom okončanju. Kada vodeći advokat firme, briljantni Artur Edens (Tom Vilkinson), dobije nervni slom i pokuša da sabotira čitav slučaj, Marti Bak daje Majklu Klejtonu zadatak da se pobrine za tu katastrofu bez presedana. Tada se Klejton suočava s realnošću onoga u šta se pretvorio.
Na petom mestu liste debitovao je film „The Comebacks“ Toma Brejdija (Tom Brady). To je komedija koja ismeva inspirativne sportske filmove. Prati trenera kome je ponestalo sreće, te preuzima posao trenera ekipe jednog koledža koja se sastoji od neuklopljene i socijalno disfunkcionalne dece. U toku dugotrajnih priprema za fudbalski šampionat on će uspeti da razreši brojne porodične i prijateljske sukobe, ali i da sazna da ne postoji „ja“ u jednom timu.
Na šestom mestu liste debitovao je još jedan film s ovogodišnje Sinemanije. Reč je o filmu „Nestala“ („Gone Baby Gone“), u kome glavne uloge tumače: Kejsi Aflek (Casey Affleck), Mišel Mojnahan (Michelle Monaghan), Ed Haris (Ed Harris) i Morgan Frimen (Morgan Freeman).
Ovaj film je režiserski debi dobitnika Oskara, Bena Afleka (Ben Affleck). Zasnovan je na romanu Denisa Lehana (autor scenarija za Istvudov film „Mistična reka“). Pripoveda o dvoje privatnih detektiva koji tragaju za otetom četvorogodišnjom devojčicom dok se probijaju kroz najzloglasnije delove bostonskog podzemlja.
Animirani film „Tim Burton’s the Nightmare Before Christmas“ debitovao je na osmom mestu liste. Na devetom mestu nalazi se film „Nezvanična istraga“ („Rendition“), o kome smo nedavno pisali u rubrici „Filmovi“.
Film „Things We Lost in the Fire“, u kome glavne uloge tumače Hale Beri (Halle Berry) i Benisio del Toro (Benicio Del Toro), neslavno je prošao i zauzeo tek 15. poziciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dzordz klunifilmfilmmajkl klejtonnestala
Komentari (0)
Dodaj komentar