Matrix 2 pod znakom pitanja

Najava štrajkova u Holivudu ovog leta, poput kamena bačenog u vodu, već izaziva efekat “talasanja” širom sveta, tako da čak i produkcije udaljene poput australijske, već osećaju posledice.

Kako piše Entertainment Weekly, kompanija Warner Brothers je odlučila da zamrzne proizvodnju nastavaka filma “Matrix”, koja je trebalo da se najvećim delom obavi u Australiji, sve dok situacija u vezi sa eventualnim štrajkovima scenarista i glumaca ne bude rešena ili izbegnuta. Producenti se nadaju da će manji deo snimanja koji se radi u Oklendu, Kalifornija, obezbediti dovoljno materijala da u međuvremenu zaokupi brojnu ekipu angažovanu za proizvodnju specijalnih efekata.

Pored “Matrix”-a, i visokobudžetni triler “The Psychic”, u kojem je trebalo da zaigraju Kuba Guding Ml. (Cuba Gooding Jr) i Gari Oldman (Gary Oldman) je odložen na neodređeno vreme.

Rad na ovom trileru je trebalo da otpočne maja ove godine u Melburnu, ali je, umesto toga, australijski ofis filmske ekipe zatvoren početkom aprila, kada je postalo jasno da su šanse da se snimanje završi pre štrajka gotovo nikakve.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar