Maximus Rasel Krou najprivlačniji

Rimskog legionara Maksimusa iz filma „Gladijator“ čitaoci engleskog magazina Empire izabrali su za najprivlačnijeg filmskog junaka svih vremena. Mačo osvetnik kojeg glumi novozelandski glumac Rasel Krou (Russel Crowe) u poslednjoj anketi je pretekao sve druge junake i antijunake za fantastičnih 5.000 glasova.

Kao heroinu svih vremena, čitaoci su izabrali Princess Leia iz „Povratka Džedaja“, u kojem Keri Fišer (Carrie Fisher) šeta po svemiru u oskudnom zlatnom bikini topu. Inače, iz „Ratova zvezda“ postoji još jedna sexy faca, na broju 7 – Qui-Gon Jinn, kojeg glumi Liam Neson (Liam Nesson).

Broj tri je opet glumica, žena-mačka iz „Batman Returns“, odnosno Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer) u crnom gumenom mačkolikom kostimu.

Neki filmski likovi su zaista legendarni i neprolazni, što potvrđuje činjenica da su se neki od prvih deset u ovom izboru pojavili pre četrdeset i više godina: to su Holly Golightly iz „Doručka kod Tifanija“, u tumačenju nezaboravne Odri Hepbern (Audrey Hepburn), i Merilin Monro kao Sugar Kane u „Neki to vole vruće“.

Deset najprivlačnijih:

  1. Maximus / Gladijator (2000)
  2. Princess Leia / Povratak Džedaja (1983)
  3. Catwoman / Batman Returns (1992)
  4. Indiana Jones (1981/84/89)
  5. Sugar Kane / Neki to vole vruće (1959)
  6. Barbarella / Barbarella (1967)
  7. Qui-Gon Jinn / Ratovi zvezda: Fantomska pretnja (1999)
  8. Holly Golightly / Doručak kod Tifanija (1961)
  9. Trinity / The Matrix (1999)
  10. Catherine Banning / Afera Tomas Kraun (1999)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar