Megan i Hari „dali otkaz“ kraljevskoj porodici, sami će zarađivati za život

Britanski princ Hari i njegova supruga vojvotkinja od Saseksa Megan planiraju da se povuku iz svojih uloga kao visoko pozicioniranih članova britanske kraljevske porodice i da rade na tome da postanu finansijski nezavisni.

U saopštenju objavljenom na Instagram nalogu, princ Hari i njegova supruga naglasili su da će nastaviti da u potpunosti podržavaju kraljicu Elizabetu Drugu.

„Sada planiramo da pravimo ravnotežu u našem vremenu između Ujedinjenog Kraljevstva i Severne Amerike, nastavljajući da poštujemo našu dužnost prema kraljici, Komonveltu i našim patronima“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, taj „geografski balans“ omogući će im da odgajaju svog sina uz uvažavanje kraljevske tradicije, ali će pružiti svojoj porodici „prostor da se fokusira na sledeće poglavlje, što uključuje pokretanje novog dobrotvornog entiteta“.

U saopštenju se dodaje da su se britanski princ i vojvotkinja od Saseksa odlučili na promenu posle višemesečenog razmišljanja i međusobnih razgovora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

megan marklprinc Hari
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • IRINA

    Princu Hariju i njegovoj supruzi,najbolje resenje je da dodju u Beograd.Kako sam cuo,Skupstina grada Beograda, hoce da zaposli osobu (kao savetnika) koji bi se bavio Protokolom u toj ustanovi.Princ Hari,vec po samoj definiciji ima veliko znanje iz te oblasti.Radio bi direktno sa Zamenikom Gradonacelnika Beograda.Bio bi na svakako vecoj funkciji,od ove sto sada ima u Dvoru UK.

  • Anonimni

    pametno, treba da zive svoje zivote i da svojoj porodici i deci obezbede normalan zivot, a ne da citavog zivota budu u senci prestolonaslednika britanija ima i oca i sina i unuka predodredjene kao naslednike za presto, pa hari sa svojom familijom treba zivot da provedu rastereceno na nekom drugom mestu

  • AA ( americki alah)

    dobio je on pedalu, pa sad zamazuje