Mesec dana pre smrti: Ovo su poslednji snimci Merilin Monro (video)

Merilin Monro pronađena je mrtva u spavaćoj sobi njene kuće Brentvud. Pronašao je psihijatar dr. Ralf Grinson u ranim jutarnjim satima 5. avgusta 1962. godine. Grinsona je tamo pozvala domaćica Junis Marej, koja je sa Merilin boravila preko noći i probudila se u 3:00 ujutro „osećajući da nešto nije u redu“. Marej je videla svetlo ispod vrata Meriline spavaće sobe, ali nije uspela da dobije odgovor i videla je da su vrata zaključana. Smrt je službeno potvrdio njen lekar, dr. Hajman Engelberg, koji je stigao u kuću oko 3:50 ujutro.

Neočekivana smrt slavne glumice bila je velika vest u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi, piše portal Vintage News. Luis Baner kaže, „priča se da se stopa samoubistava u Los Anđelesu udvostručila mesec nakon njene smrti“, a Chicago Tribune izvestio je da su primili stotine telefonskih poziva od članova javnosti tražeći informacije o njenoj smrti.

Ovo je poslednji poznati snimak slavne glumice, snimljen nedugo pre nego što je tragično oduzela sopstveni život.

Francuski umetnik Žan Koktou komentarisao je kako njena smrt „treba da posluži kao strašna lekcija svima onima čija se glavna okupacija sastoji od špijuniranja i mučenja filmskih zvezda“,

Njena sahrana, koja se održala 8. seprembra na groblju Memorijalni park Village Westwood, bila je privatna i pozvani su samo njeni najbliži saradnici. Organizovali su je Džo DiMađo i njena menadžerka Ines Melson. Stotine fanova zakrčilo je ulice oko groblja.

Njena trajna popularnost povezana je s „Merlinkinim“ konfliktnim javnim imidžom. S jedne strane, ostaje seks simbol, ikona lepote i jedna od najpoznatijih zvezda klasične holivudske kinematografije. S druge strane, ona se pamti zbog njenog uznemirujućeg privatnog života, nestabilnog detinjstva, neuspešne borbe za profesionalno poštovanje i njene smrti i teorija zavere koje je okružuju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

merilin monro
Komentari (0)
Dodaj komentar