Milijarder sinu dao najneobičnije ime ikada, koje Kalifornija ne priznaje (foto)

Ilon Mask i njegova partnerka Grajms pohvalili su neobičnim imenom X Æ A-12 Mask koje su dali svom novorođenom dečaku, ali čini se da će na njihovu odluku itekako uticati pravila države Kalifornija.

Imena mogu biti sačinjena samo od 26 abecednih znakova engleskog jezika, prema kalifornijskom državnom ustavu. U skladu s tim, ne samo da je problematično ime X Æ A-12 Mask, nego zakon zabranjuje i upotrebu dijakritičkih znakova, poput naglaska u imenu kao što je „José“, piše CNN.

Kako će se poznati par izboriti sa državnim pravilima, ostaje nejasno s obzirom da se nisu oglasili kako je proteklo uvođenje imena njihovog sina u matičnu knjigu rođenih.

Mask i Grajms, inače kanadska muzičarka čije je pravo ime Kler Bušer, objasnili su zanimljivo značenje imena X Æ A-12 Musk. Početno slovo „X“ predstavlja nepoznatu varijablu, dok je „Æ“ zapravo vilinski simbol za Ai (ljubav i/ili vještačku inteligenciju). Poslednje slovo i broj u imenu „A-12“ odnose se na naziv aviona koji je napravljen za CIA-u šezdesetih godina.

Ovo je njihovo prvo zajedničko dete. Musk ima još petoro dece iz prethodnog braka, i to blizance Grifina i Ksavijera i trojke Demijana, Saksona i Kaija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebaIlon Maskime
Komentari (0)
Dodaj komentar