Miloš Biković dobio rusko državljanstvo

Poznati srpski glumac Miloš Biković dobio je rusko državljanstvo, saopšteno je na zvaničnom portalu za pravne informacije Rusije.

„Dati državljanstvo Rusije sledećim licima:… Biković Milošu, rođenom 13. januara 1988. godine u Srbiji“, navodi se u ukazu koji je potpisao predsednik Rusije Vladimir Putin, a koji stoji na zvaničnom portalu za pravne informacije Rusije.

“Više od sedam godina aktivno učestvujem u kulturnom životu Rusije. Za mene je to blagoslov i istočnik sreće. Zahvalan sam”, rekao je Biković za Nova.rs i dodao:

“Od prvog dana osećam se prihvaćenim u svim sferama društva, a sada je to i zvanično potpisano od strane predsednika. Za mene je to velika čast! Nastaviću da radim na zbližavanju naših naroda kroz kulturu.”

Biković, inače jedan od najpopularniji domaćih glumaca, a jedan i od najplaćenijih glumaca u Rusiji, već godinama gradi inostranu karijeru.

O dolasku u Rusiju za medije je govorio više puta, ali bez detalja. Međutim, poznato je da je njegova karijera krenula uzlaznim putem nakon što je dobio sporednu ulogu u filmu “Sunčanica” (2014.), koji je snimio Nikita Mihalkov, jedan od najpoznatijih ruskih režisera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

miloš bikovićrusko državljanstvo
Komentari (0)
Dodaj komentar