„Moje veliko grčko venčanje“ biće najgledaniji film!

Prkoseći svim holivudskim pravilima, film „My Big Fat Greek Wedding“ ima ozbiljne šanse da postane najgledaniji film ovog vikenda u američkim bioskopima. U dvadesetoj nedelji prikazivanja film je počeo da se prikazuje u još dvesta bioskopa širom Amerike.

Neočekivani i spori uspeh filma kritičari objašnjavaju pozitivnim preporukama gledalaca. Budući da je to film nezavisne produkcije, on nije imao pompeznu reklamu i veliku medijsku podršku. Mala distributerska kuća koja je bila zadužena za plasiranje filma u bioskope pokrila je samo neznatan deo tržišta. Film iz navedenih razloga nije doživeo uspeh odmah po premijeri, već je morao da sačeka veću gledanost, tj. trenutak da se spora, ali veoma snažna preporuka, prenese od usta do usta. Takvu preporuku, priznaćete, ne može da kupi ni najveća marketinška kampanja.

„My Big Fat Greek Wedding“ snimljen je za „samo“ pet miliona, a do sada je zaradio sedamdeset miliona dolara. Prema prvim procenama, od proteklog vikenda pa do sada već je uspeo da se popne sa četvrtog na treće mesto top-liste, odmah iza filmova „Signs“ i „XXX“.

Jedan filmski analitičar izjavio je da „Moje veliko grčko venčanje“ definitivno ima šansu da zauzme sam vrh liste najgledanijih. Direktor distibuterske kuće „ICF Films“, zadužene za distibuciju ovog filma, izjavio je pak da će „Venčanje“ biti jedan od najprofitabilnijih filmova svih vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar