„Na nišanu“ i „Mimziji“ debitovali u Americi

Na trećem mestu liste debitovao je film „Na nišanu“ („Shooter“), adaptacija knjige Stivena Hantera. Film je režirao Anton Fukua (Antoine Fuqua), koji je publici poznat po filmovima „Dan obuke“ („Training Day“, 2001), „Jecaji sunca“ („Tears of the Sun“, 2003) i „Kralj Artur“ („King Arthur“, 2004). Glavne uloge tumače: Mark Valberg (Mark Wahlberg), Kejt Mara (Kate Mara), Majkl Pena (Michael Pena), Entoni Pena (Anthony Pena), Deni Glover (Danny Glover), Tejt Donovan (Tate Donovan) i naš Rade Šerbedžija.
Bob Li Svager (Mark Valberg) je bivši marinac snajperista koji je napustio službu nakon misije koja se loše završila. Strelac u izgnanstvu namamljen je da se vrati u službu saznanjem da je organizovana zavera protiv predsednika. Postaje žrtveno jagnje – smeštaju mu ubistvo i pogođen je dva puta. Sve to će ga naterati u beg i potragu za pravim ubicom. Tako otkriva ko mu je i zbog čega smestio igru. Svager počinje da se sveti. U to će umešati i najmoćnije ljude u zemlji.
Na petom mestu liste debitovao je dečji film „The Last Mimzy“. Režirao ga je Robert Šej (Robert Shaye), a neke od uloga poverene su Džoeli Ričardson (Joely Richardson), Timotiju Hatonu (Timothy Hutton) i Majlu Klarku Dankanu (Michael Clarke Duncan).
Brat i sestra, Noa i Ema Vajlder, otkrivaju misterioznu kutiju koja sadrži neke čudne predmete za koje oni misle da su igračke. Dok se igraju tim igračkama, deca počinju da pokazuju sve viši i viši nivo inteligencije. Njihova učiteljica poziva njihove roditelje, Džo (Džoeli Ričardson) i Dejvida (Timoti Haton), i saopštava im da su deca prevazišla nivo genija. Roditelji shvataju da se nešto neobično dešava.
Ema, mlađe dete, jednom prilikom poveri majci da se jedna od igračaka, pocepani zeka, zove Mimzi i da je on uči raznim stvarima. Kako Emina majka postaje sve zabrinutija, u gradu nestaje struje, a vlada pronalazi da se uzrok tog nestanka nalazi u Eminoj kući. Događaji brzo izmiču kontroli, deca postaju sve više opsednuta ovim neobičnim predmetima, Mimzijima, i važnom misijom na koju su očigledno poslati.
Kada devojčica saopšti da Mimzi sadrži najozbiljnije poruke iz budućnosti, naučnici dokazuju da je Mimzi delimično sastavljen od savremene elektronike, a da je delimično organskog porekla. Tada svi shvataju da su deo nečega neverovatnog, ali nikome nije jasno tačno čega.
Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmfilmovimimzina nisanu
Komentari (0)
Dodaj komentar