Najgledaniji filmovi u Americi (2)

Na šestom mestu liste je film „Dreamer: Inspired by a True Story“ s Dakotom Fening i Kurtom Raselom u glavnoj ulozi.

Sedmo mesto zauzeo je film Džordža Klunija (George Clooney) – „Good Night, and Good Luck“, u kom Dejvid Stratern (David Strathairn) igra legendarnog TV novinara Edvarda R. Maroua, koji je odlučio da se suprotstavi senatoru Makartiju i njegovoj politici.

Ovaj film smo već pominjali pre nekoliko nedelja, kada je debitovao kao limitirano izdanje, ali je ovo prva nedelja kad je film krenuo u širu bioskopsku distribuciju i tako prvi put dospeo na top-listu najgledanijih filmova.

Film „The Weather Man“ zauzeo je osmo mesto liste najgledanijih filmova u Americi. Ovu komediju s elementima drame režirao je Gor Verbinski (Gore Verbinski), a glavne uloge poverene su Nikolasu Kejdžu (Nicolas Cage), Majklu Kejnu (Michael Caine), Houp Dejvis (Hope Davis) i Gilu Belouzu (Gil Bellows), koga znamo iz serije „Ali Mekbil“.

Popularnom TV voditelju vremenske prognoze iz Čikaga (Kejdž) ukazala se izuzetna šansa kada ga je nacionalna televizija pozvala na audiciju za voditelja u svom jutarnjem programu. Dejvova karijera kreće vrtoglavim usponom, ali je to s druge strane kompenzovano problemima u njegovom privatnom životu. Bolan razvod, očeva bolest i problemi s decom doveli su ga do toga da balansira na granici između stabilnosti i katastrofe. Što više pokušava da kontroliše događaje, to mu postaje sve jasnije da je život, kao i vreme, potpuno nepredvidiv.

Na devetom i desetom mestu nalaze se filmovi „Shopgirl“ i „Plan leta“ („Flightplan“).

Narednih nedelja debituju filmovi: „Hari Poter i vatreni pehar“ („Harry Potter and the Goblet of Fire“), „King Kong“ („King Kong“) i „Letopisi Narnije: lav, veštica i orman“ („The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe“), koji obeležavaju početak praznične sezone u američkim bioskopima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar