Najgledaniji filmovi u Americi

Film „Nebesko kraljevstvo“ debitovao je prošle nedelje i u domaćim bioskopima. Za četiri dana prikazivanja kod nas je ovaj film videlo 12.065 gledalaca. To su ujedno najbolja četiri dana prikazivanja stranog filma ove godine.

Ono što razlikuje ovaj film od sličnih istorijskih spektakala jeste mnogo više uzbuđenja. U poslednjih godinu i po dana pojavilo se osam velikih epskih filmova i većina gledalaca je mislila da deveti nije vredan trošenja novca. Ispostavilo se da nije tako.

Na drugom mestu ovog vikenda u američkim bioskopima je film „Kuća od voska“ („House of Wax“), koji u naše bioskope ulazi početkom jula.

Zbog problema sa kolima grupa tinejdžera primorana je da potraži pomoć u malom i tihim gradiću u Ajovi. Jedino mesto koje je otvoreno u gluvo doba noći je sablasna benzinska pumpa koju vode mladić po imenu Bo i njegov brat. Malo-pomalo zatečeni tinejdžeri upadaju u zamku zloglasne braće koja krvave tragove ubistava skrivaju voskom. Naši junaci moraju naći izlaz iz ove nesrećne situacije pre nego što postanu trajna izložba u „Kući od voska“ po principu „Prey. Slay. Display“.

Uloge u ovom hororu tumače: Eliša Katbert (Elisha Cuthbert), Čad Majkl Marej (Chad Michael Murray), Brajan van Holt (Brian Van Holt) i Paris Hilton (Paris Hilton).

Prošlonedeljeni pobednik – film „Autostoperski vodič kroz galaksiju“ („The Hitchhiker“s Guide to the Galaxy“), našao se ove nedelje na trećem mestu liste. Film je režirao Gart Dženings (Garth Jennings), a glavne uloge poverene su Martinu Frimanu (Martin Freeman), Mosu Defu (Mos Def), Semu Rokvelu (Sam Rockwell) i Zoi Dešanel (Zooey Deschanel). U filmu se mogu videti (i čuti) i Džon Malkovič (John Malkovich), Alan Rikman (Alan Rickman), Stiven Fraj (Stephen Fry) i Helen Miren (Helen Mirren).

Zemljanin Artur Dent ima veoma loš dan. Njegova kuća će upravo biti srušena, saznaje da je njegov najbolji prijatelj vanzemaljac i, povrh svega, planeta Zemlja biće uništena kako bi se napravio intergalaktički autoput. Arturova jedina šansa za preživljavanje: ustopirati prevoz na nekoj svemirskoj letelici.

Za neiskusnog svemirskog putnika najuzbudljivija avantura počinje tamo gde se svet završava. Artur kreće na putovanje na kome ništa nije onako kako izgleda – nalazi da je ubrus najkorisnija stvar u svemiru, saznaje smisao života i otkriva da se sve što treba da zna može naći u jednoj knjizi – Autostoperskom vodiču kroz galaksiju.

Na četvrtom mestu liste je još jedan ovonedeljni debitant – film „Crash“. Grupu potpunih stranaca spaja igrom sudbine, kako samo ime filma kaže, strašna saobraćajna nesreća. U filmu igra zaista impresivna glumačka ekipa: Sandra Bulok (Sandra Bullock), Don Čidl (Don Cheadle), Met Dilon (Matt Dillon), Dženifer Espozito (Jennifer Esposito), Brendan Frejzer (Brendan Fraser), Ludakris (Ludacris), Tendi Njutn (Thandie Newton) i Rajan Filip (Ryan Phillippe).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar