Najgore od Stivena Kinga

O ukusima nema smisla raspravljati, te je sigurno da se s nekim navedenim izborima mnogi čitaoci neće složiti. Ostaje samo da pokušamo da dobro obrazložimo odluke.
Film „Srebrni metak“ („Silver Bullet“) iz 1985. godine, za koji je scenario napisao sam Stiven King (Stephen King), nalazi se među najslabijima iz njegovog opusa. Režiju potpisuje Danijel Atijas (Daniel Attias).
Serija svirepih ubistava dešava se u malom gradu Tarker Milu. Stanovnici su uznemireni, jer sumnjaju da je među njima svirepi serijski ubica. Jedino jedan dečko invalid prepoznaje da je reč o vukodlaku. Na njegovu žalost – niko mu ne veruje. Da li će srebrni metak biti pri ruci kada kucne čas? U glavnoj ulozi je Kori Hajm (Corey Haim), a jedna od uloga poverena je Gariju Bjusiju (Gary Busey).
Film „Graveyard Shift“ iz 1990. godine reditelja Ralfa S. Singltona (Ralph S. Singleton) snimljen je prema kratkoj Kingovoj priči i scenariju Džona Espozita (John Esposito). Radnja filma dešava se u fabrici tekstila za vreme veoma toplog leta. Temperature su toliko visoke da ljudi moraju da rade noću za vreme treće smene. U toku noći radnici dolaze u kontakt s odvratnim stvorovima – veoma nezgodnim pacovima.
Ovo ste sigurno očekivali – film „Groblje kućnih ljubimaca“ („Pet Sematary“) iz 1989. godine u režiji Meri Lambert (Mary Lambert) po istomenom romanu Stivena Kinga. Kridovi su se upravo preselili u novu kuću, koja izgleda savršeno. Na prvi pogled sve je u redu, ali ono o čemu komšije ne govore je misteriozno groblje u obližnjoj šumi. To je groblje kućnih ljubimaca koje ima jednu neverovatnu osobinu – mačke i psi koji su sahranjeni na njemu ubrzo se vraćaju u život. Porodica Krid je upravo izgubila mačku, ali se ona vraća u život posle sahrane na tom groblju i deca su ponovo srećna. Kada sin Kridovih misteriozno pogine, otac ga sahranjuje na groblju kućnih ljubimaca. On se ubrzo vraća u život, ali više nikada neće biti isti.
Na listi najgorih je i film „Sleepwalkers“ iz 1992. godine u režiji Mika Garisa (Mick Garris). Stiven King je napisao scenario direktno za film. Čarls Brejdi i njegova maćeha sele se u mali grad. Njih dvoje su mesečari, ali su sposobni i za menjanje ličnog opisa. Međutim, za to im je potrebna energija koju crpu iz mladih devica. Jednu od uloga tumači Medhen Amik (Madchen Amick), koja se proslavila TV serijom „Tvin Piks“ („Twin Peaks“), a tu je i Brajan Kraus (Brian Krause), koga smo gledali kao belosvica u „Vešticama“.
Prvi na ovoj listi je sigurno „Maximum Overdrive“ iz 1986. godine, koji je režirao sam Stiven King prema sopstvenom scenariju na osnovu svoje kratke priče „Trucks“. U glumačku ekipu ovog filma zalutao je Emilio Estevez (Emilio Estevez). Tokom tri dana Zemlja je prošla kroz rep misteriozne komete. U tom periodu mašine su oživele i počele da terorišu svoje gazde.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmfilmnajgorestiven king
Komentari (0)
Dodaj komentar