Najlepše glumice italijanske kinematografije (foto)

Ove filmske dive poznate su po maestralnim ulogama, harizmi, ali i nesvakidašnjoj lepoti koja nikog nje ostavila ravnodušnim.

Svojom glumom, strastvenim izgledom kao i sposobnostima transformacije za velike uloge, inspiracija su kako umetnicima širom sveta, tako i brojnim ženama.

Sofija Loren

Velika diva italijanskog filma, najpoznatija je po upečatljivim glumačkim trenucima koje je imala u svojoj brilijantnoj karijeri, a posebno se izdvaja njen rad sa rediteljem Vitoriom De Sikom.

Njena bogata karijera je trajala više od 60 godina, a radila je sa legendama kao što su Čarli Čaplin, Keri Grant, Frenk Sinatra, Klark Gejbl, Gregori Pek, Marlon Brando, Suzan Sarandon, Lorin Bekol, Džudi Denč, Kim Bejsinger, Džulija Roberts, Penelope Kruz i drugi.

Njena lepota nije prepoznata kada se prvi put sa 14 godina prijavila na takmičenju za mis, ali je zato čim se četiri godine kasnije pojavila na filmskom setu, privikula ogromnu pažnju. Razlog leži u njenoj harizmi i načinu na koji se odnosi prema sebi i posmatranu sveta. Nikada svoj fizički izgled nije smatrala presudnim za bilo šta, iako se smatra jednom od najlepših žena u istoriji.

Monika Beluči

Početkom 21. veka, nekadašnja manekenka i relativno nepoznata glumica – Monika Beluči je igrala ulogu zavodljive, misteriozne Magdalene Skordi u sada već kultnom filmu „Malena“, italijanskog reditelja Gizepea Tornatorea. Zahvaljujući ovog reditelju, ona je otkrila strast prema glumi, a svet je otkrio njenu specifičnost, odnosno moćnu i fantastičnu fizičku lepotu koja je svakom njenom liku davala neku fascinantnost.

Klaudia Kardinale

Mnogu smatraju da je baš ona jedna od najlepših glumica italijanske kinematografije. U mladosti je bila proglašena i najlepšom Italijankom u Tunisu, ali je u svet filma ušla već sa 20 godina i prvom rolom bila zapažena. Igrala je u mnogobrojnim filmovima, dobijala nagrade.

Kada je imala 20 godina, upoznala je filmskog producenta Franka Kristaldija. Kako je sama rekla, napravili su svadbenu žurku, ali se nikada nisu venčali. Imala je kasnije jedan kratak brak, ali je ljubav njenog života bio režiser Paskale Skviteri sa kojim je bila u braku 42 godine, sve do njegove smrti 2017.

„Nikada nisam verovala u to da skandal doprinosi glumačkoj karijeri. Ja se nisam nikada otkrivala niti sebe, niti svoje telo u filmovima. Mislim da je misterioznost važna“, rekla je svojevremeno u jednom od intervjua. „Los Anđeles tajms“ proglasio ju je jednom od najlepših glumica svih vremena.

Monika Viti

Plavuša nesvakidašnje lepote, smatra se jednom od najpoznatijih glumica „commedia all’italiana“, a na scenu je debitovala sa samo 14 godina i gluma tada postaje njeno bekstvo od svega što ju je kočilo u odrastanju. „Kada sam sa četrnaest godina zaključila da mi je dosta života, shvatila sam da mogu da glumim, da nastavim da se pretvaram da sam neko drugi i da makar malo nasmejem ljude na pozornici i ekranu“, ispričala je jednom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

glumice
Komentari (0)
Dodaj komentar