Najprepoznatljivije obeležje Los Anđelesa krije mračnu tajnu na prvom slovu

Najprepoznatljivije obeležje Los Anđelesa, 110 dugačak i 14 metara visok znak Hollywood krije mračnu tajnu. Tačnije njegovo prvo slovo H.

Naime, mlada glumica Peg Entwistle u septembru 1932.godine je, slomljena neuspehom i boreći se s depresijom, odlučila da sebi oduzme život. U potpunom očaju, odevena u lepršavu belu haljinu, došla je do prepoznatljivog holivudskog znaka, koji je tada bio znak Hollywoodlanda, popela se na slovo H i bacila u smrt. Pre toga rekla je svojoj porodici da ide u šetnju.

Iza sebe glumica je ostavila oproštajno pismo u kome je napisala: ‘Žao mi je što sam kukavica. Žao mi je zbog svega. Da sam ovo napravila puno pre, poštedela bih sebe i druge puno boli’. Narednog dana pronašla ju je slučajna prolaznica koja je javila policiji da se ispod znaka nalazi leš mlade ženske osobe. Na dnu znaka ostavila je jaknu, torbicu i cipele.

Izrezali joj ulogu i bacili u depresiju

Millicent Lillian Entwistle ili Peg, kako je želela da je zovu, rođena je u Engleskoj na današnji dan 1908. i sa svoja dva brata se 20-ih godina preselila u Ameriku u potrazi za slavom. U pozorišnim krugovima već je bila poznata i cenjena kao komičarka ali ona je želela holivudsku slavu. Željela je da postane slavna filmska glumica.

Najpre je nastupala na Broadwayu gde je bila prilično uspešna, ali želela je da postigne više. Napustila je New York i otišla u Los Angeles. Tamo je u proleće 1932. nastupila u predstavi ‘The Mad Hopes Romneya Brenta’, gde joj je partner bio Humphrey Bogart. Nakon toga je dobila ulogu u filmu ‘Thirteen Women’ i bila je presrećna. Onda je naglo bez nekog konkretnog objašnjena njena uloga izrezana u finalnoj verziji. To je tu 24- godišnju nadarenu devojku bacilo u strašnu depresiju. Peg je doslovno umrla pod holivudskim svetlima.

Smrt mlade glumice Peg Entwistle šokirala je prestonicu zabave. Brojni posetioci su posle tvrdili da su upravo u blizini znaka Hollywood viđali duh žene u belom, kako izgubljeno luta brdom ili pak lebdi iznad tla. Neki su govorili kako su videli maglovitu prikazu koja se penje na slovo H i nakon toga s njega pada a pre što udari o tlo, nestaje.

Ironijom sudbine, na njenu adresu samo nekoliko dana posle njene smrti stigao je poziv da u jednom visokobudžetnom filmu igra ulogu žene na rubu samoubistva.

Natpis je trebao da stoji samo 18 meseci

Znak Hollywood postavljen je na brdo iznad Los Angelesa 1923. godine. Taj natpis danas ima status kulturnog spomenika i zakonski je zaštićen. Ali na početku je bio postavljen kao obična reklama. Tu je trebao da stoji tek 18 meseci ali postao je prepoznatljiv u filmskoj industriji, pa je ipak odlučeno da ostane i dalje, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

glumicaholivudsamoubistvo
Komentari (0)
Dodaj komentar