Ne zaobilazi ni Kejt ni Vilijama: Od ove bizarne božićne tradicije kraljica ne odustaje

Svaka porodica ima barem jednu neobičnu ili čudnu božićnu tradiciju od koje ne odustaje, a čini se da ni britanska kraljevska porodica nije izuzetak.

Stručnjak za kraljevsku porodicu Ingrid Sivard otkrila je pre nekoliko godina da kraljica Elizabeta od svakog gosta na božićnom ručku traži da se pre i poslije ručka – izmeri. Britanska kraljevska porodica strogo se drži svojih običaja pa tako ni ove godine neće preskočiti ovu bizarnu tradiciju.

Članovi kraljevske porodice svake se godine za Božić okupljaju u Sandringemu, kraljevskoj rezidenciji kraljice Elizabete u Norfolku. Prošla godina jedino je bila izuzetak, budući da je pandemija virusa COVID-19 onemogućila da porodica Božić provede zajedno.

Ova čudna tradicija, koja ne zaobilazi ni princa Vilijama ni Kejt Midlton, datira još od ranih 1900-tih i vladavine Edvarda VII i odnosi se na sve članove kraljevske porodice i niko je ne sme preskočiti

Kraljevska porodica za merenje koristi nekoliko antiknih vaga, a tek nakon što se izmere mogu da sednu za sto, a onda počinje ručak.

Bogati kraljevski ručak sastoji se od ćurke s nekoliko vrsta priloga, a za desert uživaju u popodnevnom čaju i velikoj ledenoj torti. Ovim običajem želi se postići dobro raspoloženje među gostima, i kako bi bili sigurni da su se ‘dobro najeli’.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kraljevska porodicatradicija
Komentari (0)
Dodaj komentar