Nepoznati Lenon

Stavovi Džona Lenona (John Lennon) po raznim pitanjima, počevši od raspada Beatles-a, pa do njegovog mišljenja o revoluciji, drogama i sličnim temama, koji su pre tridesetak godina bili smatrani isuviše kontroverznim da budu objavljeni, sada će se, najzad, pojaviti, na jednom mestu, u knjizi „Lennon Remembers, The Complete Rolling Stone Interviews". Radi se o neobjavljenim intervjuima koje je Lenon dao magazinu „The Rolling Stone“ tokom 1970. godine. Knjiga bi prvo trebalo da se pojavi u Britaniji, SAD i Kanadi, a potom i u ostatku sveta.

Njeno objavljivanje zakazano je za 9. oktobar, što se poklapa sa 60. godišnjicom rođenja slavnog muzičara.

Knjiga obiluje šokantnim detaljima iz Lenonovog života. „Na tabletama sam od 17-19. godine… od kad sam postao muzičar“, priznaje Lenon u jednom od intervjua, i dodaje: „Droga mi je uvek bila potrebna da bih opstao. Drugima u bendu takođe, ali meni najviše. Uvek sam uzimao više pilula od ostalih, više svega – verovatno zato što sam i luđi od ostalih“.

Svakako je zanimljivo i Lenonovo zapažanje u vezi sa posledicama smrti njihovog menadžera Brajana Epstajna na sudbinu benda: „Posle Brajanove smrti, doživeli smo kolaps. Pol (Makartni, prim. aut) je preuzeo stvar i tobože vodio bend. Međutim, šta nas je vodilo, kad smo se u stvari vrteli u krug? Tada smo se raspali“.

Predgovor knjizi napisala je Lenonova žena Joko Ono (Yoko Ono), a uvod izdavač Rolling Stone-a Jan Vener (Jann Wenner). Pored intervjua, „Lennon Remembers“ će sadržati i dosad neobjavljene faksimile Lenonovih rukopisa sa tekstovima pesama.

Istovremeno sa ovim izdavačkim poduhvatom, u prodaji bi trebalo da se pojavi i konkurentska knjiga preživelih Beatles-a, pod naslovom „The Beatles Anthology".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar