Netfliksov film o devojčicama koje tverkaju zgrozio gledaoce (video)

Nakon što je objavljen trejler za francuski film „Cuties“, Netfliks se našao na udaru kritika zbog seksističkog prikaza devojčica, koje plešu u oskudnim kompletićima i tverkaju pred kamerom, prenose mediji.

Film priča priču 11-godišnje senegalske muslimanske devojčice Amy, koja se priključuje plesnoj školi i učestvuje na takmičenju u tverkanju, zbog čega je njena majka besna jer se taj ples protivi njenim verskim uverenjima.

Film je označen kao neprimeren za mlađe od 18 godina, ali uprkos tome kritike o preteranom seksualizovanju devojčica te previše provokativnom trejleru i posteru samo se nižu.

Iako je film usmeren na komentarisanje opasnosti koje leže iza seksualizacije mladih, deo gledaoca je zgrožen načinom na koji je plasiran u javnost.

– Problem s ovom kampanjom je to što su devojčice odvratno seksualizovane. Neko treba da dobije otkaz – jedan je od komentara.

Na društvenim mrežama su organizirali peticiju jer smatraju da se radi o pedofilskom sadržaju.

Zanimljivo je da se na IMDb-u tverk uopšte ne spominje, tek da Amy želi da se bavi plesom, a njena ženstvenost raste. I na Vikipediji se ističe da je film komentar društva te da ističe zabrinutost zbog uticaja društvenih mreža na devojčice pred pubertetom.

Nakon što su na njihovu adresu došle brojne kritike, Netfliks je uputio izvinjenje, a za „Deadline“ su istakli da su uklonili „neprimerene umetničke radove“ koje su koristili za promociju filma. Osim toga, ažurirali su opis filma na svojoj stranici, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

devojčicenetflixtverk
Komentari (0)
Dodaj komentar