Netflix zna da s prijateljima delite lozinku, to će vas možda dodatno koštati

Netlix zna da s prijateljima delite svoju lozinku, a uskoro ćete možda to plaćati više.

„Tokom prošle godine Netflix je razvijao načine kojima bi omogućio korisnicima koji dele svoju lozinku ljudima van svog domaćinstva da to čine jednostavno i sigurno, ali uz plaćanje malo veće naknade“, objavljeno je juč na Netflixovom blogu.

Kako javlja CNN, u naredne dve nedelje Netflix će izbaciti dve testne opcije u Čileu, Kostariki i Peruu pod nazivom „Dodatni član“ i „Prenos profila“.

Uz opciju „Dodatni član“ pretplatnici na Netflixove standardne i premijum ponude mogu da plaze dodavanje naloga  za najviše dve osobe s kojima ne žive. Ti dodatni članovi imaće pristup kao i svi drugi Netflixovi korisnici, uključujući sopstveni profil i prijavu, ali po sniženoj ceni. Netflix pak neće uračunavati te korisnike u ukupan broj pretplatnika, tvrdi portparol kompanije.

Opcija „Prenos profila“ omogućava pretplatnicima bilo koje ponude da prenesu svoje podatke o profilu – odnosno svoju istoriju gledanja – na novi nalog koji bi platili.

Netflix je objavio da su opcije poput zasebnih profila i višestrukih streamova za njihove standardne i premijum ponude bile namenjene ljudima koji žive zajedno, ali  „stvorila se zbrka oko toga kada i kako se Netflix može deliti. Kao rezultat nalozi se dele između domaćinstava, što utiče na našu mogućnost da investiramo u odličan novi TV i filmski sadržaj za naše gledaoce“.

Za sada je testiranje novih opcija ograničeno, ali iz Netflixa poručuju da će na osnovu tri tržišta moći da razumeju koliko dobro funkcionišu pre nego što ih predstave ostatku sveta.

Netflix je do sada uglavnom žmurio na jedno oko kad je reč o deljenju lozinki. S obzirom na to da sada imaju skoro 222 miliona korisnika i rastuću konkurenciju, jasno je zašto razmišljaju o novim načinima ostvarivanja prihoda, dovođenju novih korisnika, zadržavanju starih korisnika zadovoljnima i takmičenju s konkurencijom kao što je Disney+. Njegovi ulagači pak zabrinuti su zbog usporenog rasta. Netflixove deonice ove su godine pale za 41 posto, a rast broja pretplatnika je slabiji od očekivanog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lozinkanetflixplaćanje
Komentari (0)
Dodaj komentar