„Nezvanična istraga“ uskoro u bioskopima

Novi film oskarovke Ris Viderspun (Reese Witherspoon), o kojem smo već pisali – „Rendition“, konačno je dobio svoj srpski naziv i on glasi „Nezvanična istraga“, što je vrlo slično nezvaničnom nazivu ovog filma – „Pod istragom“, koji se pojavljivao u nekim medijima.
Film na provokativan način istražuje kompleksne teme u vezi s politikom američke vlade o „posebim istragama“ – otmicama stranih državljana za koje se sumnja da ugrožavaju nacionalnu bezbednost. Pošto je na teritoriji SAD zabranjeno mučenje zatvorenika, pribleglo se posebnom postupku, u njihovoj pravnoj terminologiji poznatom kao „rendition“, koji podrazumeva izručenje osumnjičenih u druge zemlje i njihovo zadržavanje u tajnim zatvorima.
Film „Nezvanična istraga“ prati sudbinu Anvara el Ibrahima, poreklom Egipćanina, koji pod optužbom za terorizam nestaje na letu iz Južnoafričke Republike za Vašington. U tajnoj zatvorskoj ustanovi van Amerike analitičar CIA Daglas Frimen postaje učesnik neuobičajenog ispitivanja El Ibrahima u pokušaju da spase hiljade ljudi.
Glavne uloge u ovom trileru pored Ris Viderspun tumače: Džejk Gilenhal (Jake Gyllenhaal), Meril Strip (Meryl Streep), Alan Arkin (Alan Arkin) i Piter Sarsgard (Peter Sarsgaard), dok je režija poverena Gavinu Hudu (Gavin Hood). Hud je poznat po režiji južnoafričkog filma „Gangster“ („Tsotsi“), koji je 2005. godine dobio Oskara za najbolji film van engleskog govornog područja. Naredni film koji će snimiti ovaj reditelj u usponu biće „Volverin“ („Wolverine“), spinof serijala „X-Men“.
Film „Rendition“ biće premijerno prikazan 23. oktobra u Centru „Sava“, a u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje naći će se od 25. oktobra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmfilmnezvanicna istragarenditionris viderspun
Komentari (0)
Dodaj komentar