Nominacije za „People’s Choice Awards“

Nagrade „People“s Choice Awards“ ove godine biće dodeljene po 31. put. PCA nagrade smatraju se, pored „Zlatnog globusa“, svojevrsnom uvertirom za nagradu Oskar. Međutim, kako i samo ime nagrade kaže, publika bira pobednike, te je ova svečanost više odraz popularnosti pojedinih glumaca nego pravog umetničkog kvaliteta filmova. Nagrade obuhvataju 16 kategorija u oblasti filma, muzike i televizije. Pobednici su određeni anketom koja je ovog puta sprovedena na Internetu.

Upravo zato što su ova priznanja isključivo refleksija mišljenja publike, često se desi da glumci koji su u trci za nagradu nisu imali nijedan film u tekućoj godini. Tako i ove godine Džulija Roberts (Julia Roberts) i Džordž Kluni (George Clooney), koji su nominovani za najbolju glumicu i glumca, do momenta objavljivanja nominacija nisu igrali ni u jednom filmu koji se pojavio ove godine. Naredni film Klunija i Robertsove je sasvim slučajno zajednički poduhvat – „Ocean“s Twelve“, koji će se pojaviti kasnije ove godine. To je nastavak hit filma iz 2001. godine „Igraj svoju igru“ („Ocean“s Eleven“).

Robertsovu smo gledali u decembru 2003. godine u filmu „Osmeh Mona Lize“ („Mona Lisa Smile“). Ona će se takmičiti za titulu najomiljenije glumice Amerike sa Nikol Kidman (Nicole Kidman), Džulijanom Mur (Julianne Moore), Šarliz Teron (Charlize Theron) i Riz Viderspun (Reese Witherspoon). Robertsova je nekoliko puta osvojila PCA nagradu, uključujući i prošlogodišnje priznanje.

Klunija smo poslednji put gledali pored Ketrin Zite Džouns (Catherine Zeta-Jones) u filmu „Zavedi me, razvedi me“ („Intolerable Cruelty“). On je nominovan za titulu najomiljenijeg glumca Amerike pored Toma Kruza (Tom Cruise), Džonija Depa (Johnny Depp), Toma Henksa (Tom Hanks) i Denzela Vošingtona (Denzel Washington).

„People“s Choice“ nagrade biće dodeljene 9. januara. Nominacije za ostale filmske kategorije biće poznate u decembru. Ako želite, možete da glasate i da tako doprinesete izboru pobednika.

Koristan link:

  • People“s Choice Awards

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • film
    Komentari (0)
    Dodaj komentar