Nominacije za Zlatni globus 2011.

U rano jutro 14. decembra po američkom vremenu objavljene su nominacije za nagradu Zlatni globus. Kao i svakog decembra, predsednik "HFPA" (Holivudska asocijacija stranih novinara) Filip Berk pročitao je nominacije u direktnom televizijskom prenosu. Ove godine su mu u tome pomogli Džoš Damel (Josh Duhamel) i Kejti Holms (Katie Holmes), zvezde filma "Romantičari" ("The Romantics"), kao i Bler Andervud (Blair Underwood).
Nominacije za 68. dodelu nagrada Zlatni globus objavljene su u 25 kategorija. "Globusi" su svojevrsni pokazatelj za dodelu najveće filmske nagrade – Oskar, iako se dodeljuju u kategoriji filma i televizije.
Engleski film "The King’s Speech" dobio je sedam nominacija, uključujući one za najbolji film u kategoriji drame, najboljeg reditelja – Tom Hoper (Tom Hooper), najbolji scenario i originalnu muziku. Film je poneo i sve glumačke nominacije, i to za glavnu mušku ulogu – Kolin Firt (Colin Firth), sporednu mušku ulogu – Džefri Raš (Geoffrey Rush), i sporednu žensku ulogu – Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter).
Za najbolji film u kategoriji drame pored filma "The King’s Speech" nominovani su i "Društvena mreža" ("The Social Network"), "Početak" ("Inception"), "Black Swan" i "The Fighter". Firtu društvo prave Džesi Ajzenberg (Jesse Eisenberg), Džejms Franko (James Franco), Rajan Gozling (Ryan Gosling) i Mark Valberg (Mark Wahlberg).
U kategoriji drame za najbolju žensku ulogu nominovane su Hale Beri (Halle Berry), Nikol Kidman (Nicole Kidman), Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence), Natali Portman (Natalie Portman) i Mišel Vilijams (Michelle Williams). Džoni Dep (Johnny Depp) je sam sebi konkurencija za najbolju mušku ulogu u kategoriji komedije/mjuzikla.
Za najbolji animirani film nominovani su: "Grozan ja" ("Despicable Me"), "Priča o igračkama 3" ("Toy Story 3"), "Kako da dresirate svog zmaja" ("How to Train Your Dragon") i "Zlatokosa i razbojnik" ("Tangled") i "The Illusionist".
Nagrade će biti dodeljene 16. januara 2011. godine u hotelu "Beverli Hilton", a voditelj će biti Riki Džervejz. Ovogodišnja dodela "Globusa" moći će da se prati u čak 160 zemalja. Na ceremoniji će biti dodeljena i nagrada "Sesil B. Demil" (Cecil B. DeMille) za životno delo, koju će ove godine poneti Robert de Niro (Robert De Niro).
Sutra čitajte više o televizijskim nominacijama.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmfilmnagradanominacijezlatni globus
Komentari (0)
Dodaj komentar