Nov film Krisa Kolambusa

Ovih dana uveliko se završava snimanje filmske verzije čuvenog brodvejskog mjuzikla „Rent“. Nakon što je kompanija „Sony“ objavila početak projekta, dosta se šuškalo o tome ko će dobiti uloge. Kris Kolambus (Chris Columbus), poznat po režiji filmova „Hari Poter i kamen mudrosti“, „Hari Poter i dvorana tajni“, „Gremlini“, „Gunisi“, dobio je zadatak da adaptira i režira ovu višestruko nagrađivanu predstavu.

U prvo vreme kružila je priča da će pevač Džastin Timberlejk (Justin Timberlake), nakon uspešno odigrane uloge u filmu „Alpha Dog“, biti jedan od glavnih kandidata, dok je Kolambus mislio drugačije. Čovek najpoznatiji po saradnji sa Mekolijem Kalkinom (Macaulay Culkin) i Danijelom Radklifom (Daniel Radcliff), odlučio je da opet okupi originalnu ekipu mjuzikla, ali sa jednom malom izmenom. U ulozi Mimi, umesto Dafne Rubin-Vega, pojaviće se Rozario Doson (Rosario Dawson), koju smo imali priliku da gledamo u filmu „Aleksandar“ i koju ćemo ovih dana gledati u filmu „Sin City“.

Originalnu ekipu čine: Džesi L. Martin (Jesse L. Martin), Idina Menzel (Idina Menzel), Vilson Džermejn Heredija (Wilson Jermaine Heredia), Taj Digz (Taye Diggs), Trejsi Toms (Tracie Thoms), Entoni Rep (Anthony Rapp) i Adam Paskal (Adam Pascal). „Rent“ se u domaćim bioskopima očekuje u martu 2006.

Džonatan Larson (Johnatan Larson) bazirao je ovu revolucionarnu rok-operu na Pučinijevoj operi „Boemi“. To je priča o grupi boema koji se bore da prežive i plate stanarinu u siromašnom delu njujorškog Ist vilidža. Mereći svoje živote kroz ljubav, ovi gladni umetnici žude za uspehom i svojim mestom u društvu, a pri tom moraju da savladaju sve prepreke koje sa sobom nose siromaštvo, bolest i epidemija side.

Ovo je jedna od predstava koja se najduže zadržala na brodvejskom repertoaru. Komad je dobio Pulicerovu nagradu u kategoriji dramskog teksta za 1996. godinu, dok je predstava osvojila prestižnu Obi nagradu, zatim nagrade koju dodeljuje Udruženje njujorških pozorišnih kritičara, četiri Toni nagrade i tri Drama desk nagrade.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar