Novi film Gvinet Paltrou

Novi film Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) – „Possession“ – nedavno je doživeo svoju bioskopsku premijeru. Reč je zapravo o adaptaciji romana koji je 1990. godine osvojio „Booker Prize“ – nagradu za najbolji roman.

Iako je pre samo nekoliko dana proslavila svoj trideseti rođendan, Gvinet se može pohvaliti mnogim uspesima. Ona je jedna od retkih glumica koje su osvojile Oskara pre tridesete godine; ali, i dalje je ambiciozna, revnosna i odgovorna. Uspeh je nipošto nije promenio kada je posredi pristup ulogama i izboru novih filmova.

Režiser filma „Possession“, Labat (LaBute), izjavio je da je zapanjen činjenicom da je Gvinet i dalje „gladna“ za filmom. „Očekivalo bi se da ona, pošto je već iskusna u britanskom dijalektu, prihvati olako ovu ulogu, ali ne, Gvinet se zaista trudila i pokazala entuzijazam kakav bi se očekivao od početnika“, istakao je Labat.

Ovo je četvrti film u karijeri Gvinet Paltrou koji zahteva poznavanje britanskog dijalekta. Prvi u nizu bio je film „Ema“ („Emma“) iz 1996. godine, zatim Oskarom ovenčan film „Zaljubljeni Šekspir“ („Shakespeare in Love“) iz 1998. godine i „Vrata sudbine“ („Sliding Doors“). Zato i ne čudi što je Labat ostao zapanjen njenom revnošću. „Naišao sam na nekoga ko je dolazio uvek na vreme, spremnog da sluša, da stvara nimalo jednostavan lik“, rekao je Labat.

U filmu „Possession“ Gvinet tumači lik Mod Bejli (Maud Bailey), skeptične studentkinje koja se udružuje sa još jednim akademcem (Aaron Eckhart), u nameri da istraži ljubavnu vezu između pesnika i pesnikinje koji su u viktorijansko doba živeli u Engleskoj. Usput se rađa ljubav i između njih samih, ali tek posle prave bitke karaktera.

Ljubitelji Gvinet Paltou biće iznenađeni ovim likom, jer on nipošto nije na prvi pogled sipmatičan, kao što smo obično navikli kada je u pitanju Gvinet. Publika ni u jednom trenutku ne može opušteno da zaključi da joj se lik dopada i da je do kraja filma Gvinet neće razočarati. U filmu je viktorijanski par mnogo direktniji i otvoreniji prema ljubavi nego njihovi moderni sledbenici.

Gvinet trenutno snima film o Silviji Plat (Sylvia Plath) i njenom braku sa Tedom Hjuzom (Ted Hughes).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar