„Odabrao je da igra ruski rulet“: Nova tužba protiv Aleka Boldvina

Protiv holivudskog glumca i producenta Alek Boldvin podneta je nova tužba zbog pucnjave na snimanju scene filma „Rđa“, u kojoj je stradala Halina Hačins. Supervizor na scenariju Mejmi Mičel optužila je Aleka Boldvina i njegove kolege u tužbi koju je podnela za nanošenje emocionalnog stresa i namerno nanošenje štete.

U tužbi se navodi da je po scenariju predviđeno tri kadra, Boldvinove oči, mrlja od krvi i Boldvinov torzo, „dok stavlja ruku na korice i vadi pištolj“, ali da „nigde nije pomenuto da bi Boldvin ili bilo ko drugi trebalo da puca iz pištolja“.

„Američki glumac Alek Boldvin je odlučio da igra ruski rulet sa sigurnošću u minutima koji su prethodili fatalnom snimanju filma“, navodi se u novoj tužbi.

To je druga tužba koja je podneta zbog ubistva Haline Hačins tokom snimanja vestern filma u Novom Meksiku.

„Događaji koji su doveli do toga da je gospodin Boldvin pucao iz napunjenog pištolja ne predstavljaju običan nemar“, rekla je Glorija Olred, advokatica Mejmi Mičel, novinarima u Los Anđelesu.

„Umesto toga, po našem mišljenju, gospodin Boldvin je izabrao da igra ruski rulet kada je pucao iz pištolja bez provere oružja. Njegovo ponašanje i ponašanje producenata bilo je nepromišljeno.

Oružar Hana Gutijerez-Rid i pomoćnik direktora Dejv Hols takođe su imenovani u tužbi.

Nadzornik scenarija Mičel u tužbi navodi da je Boldvin trebalo sam da proveri da li pištolj ima bojeve municije, a ne da se oslanja na pomoćnika režisera, da je revolver „Kolt 45″ bezbedan za upotrebu.

Inače, tužbu protiv Boldvina i njegovih producenata za nesavesno ponašanje, podneo je i član ekipe filma koji je prisustvovao kobnoj pucnjavi. Vlasti u Santa Feu i dalje vode istragu, ali krivičnu prijavu još nisu podnele.

Halina Hačins tragično je stradala na snimanju jedne od scena filma „Rđa“, u Novom Meksiku, 21. Oktobra 2021. godine, kada je glumac Alek Boldvin ispalio bojevi metak. Tok prilikom reditelj Džoel Souza je ranjen.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

alek boldvintuzba
Komentari (0)
Dodaj komentar