Oni su bogati i slavni, a nisu završili ni srednju školu (foto)

Mnogo poznatih ličnosti napustilo je srednju, ili čak i osnovnu školu kako bi ostvarili svoj san i kasnije su postali veoma uspešni glumci, muzičari ili zabavljači.

Među njima su i Džon Travolta, Džoni Dep, Ema Stoun i Leonardo Di Kaprio. Oni su u intervjuima iskreno govorili o razlozima zbog kojih su prekinuli školovanje i krenuli u potragu za slavom.

Kijanu Rivs nije svojevoljno napustio srednju školu, već je u 16. godini izbačen.

– Bila je to veoma mala škola i izgleda da se ja tamo nisam uklapao. Upadao sam u konflikte i neprijatne situacije sa osobljem. Ja sam bio jedan od onih učenika koji je postavljao mnogo pitanja „zašto?“ i to me je dovodilo u nevolje – otkrio je glumac jednom prilikom i dodao da mu je teško palo izbacivanje. “ Bilo je užasno primiti pismo u kom stoji da sledeće jeseni ne možete da se vratite u školu. Vrlo me je uznemirilo što su mi tražili da odem.“

Džesika Častejn dugo je tajila činjenicu da nije dobila srednjoškolsku diplomu.

– Niko nije znao da sam napustila srednju školu. Nisam bila vredna, bila sam baš užasan đak. Odluka da napustim školovanje proistekla je iz toga što sam imala toliko izostanaka da na kraju nisam i mogla da maturiram – priznala je glumica.

Džad Lou je još kao tinejdžer postao zvezda serije „Families“ i obaveze koje je imao na snimanju uticale su na odluku da se ispiše iz srednje škole. Njegovi roditelji složili su se sa tim, a glumac je jednom prilikom rekao da i dalje ne može da veruje da su pristali i da su „imali mnogo poverenja u njega i bili veoma kul“.

I Oskarovka Ema Stoun je kao tinejdžerka odlučila da se bavi glumom i napustila srednju školu kako bi ostvarila svoj san, a njeni roditelji pristali su na to.

– Potpuno je ludo što su se uopšte složili s tim. Ali to ne mogu da opravdam, jer svako mora da prođe kroz srednju školu i dobije diplomu – rekla je Ema u jednom intervjuu.

Prvobitni plan Džonija Depa bio je da postane najveća rok zvezda na svetu pa je zbog toga napustio srednju školu u 15. godini.

Oskarovka Dženifer Lorens nije završila ni osnovnu školu.

– Napustila sam osnovnu školu, i nemam svedočanstvo niti diplomu. Samouka sam – priznala je 28-godišnja zvezda.

I zvezde „Titanika“ Kejt Vinslet i Leonardo Di Kaprio nisu završili srednju školu.

Kejt je školu napustila u 16. godini jer je želela da sve svoje vreme posveti audicijama, a Leo je školovanje takođe prekinuo u tom dobu, ali je kasnije položio maturu.

Supermodel Žizel Bundšen je zbog karijere morala da žrtvuje obrazovanje i sa samo 14 godina je napustila srednju školu, kada su je modni agenti otkrili u Sao Paolu.

https://www.instagram.com/p/Bz_ra60hv0O/

Al Paćino je priznao da nije bio dobar učenik i da je je zbog porodičnih problema i nedostatka novca prekinuo školovanje.

Mark Volberg je još kao dečak napustio osnovnu školu, ali je 2013. godine zvanično maturirao.

– Nisam želeo da mi deca kažu „Kakve veze ima, kada mi diploma ni ne treba“. Svi oni žele da se, kad odrastu, bave poslovima za koje im je neophodna diploma – izjavio je glumac jednom prilikom.

Džim Keri je bio odličan učenik, ali je njegova porodica bila toliko siromašna, da je u 16. godini morao da napusti školovanje i počne da radi 8-časovnu smenu u fabrici.

Robert Dauni Džunior priznao je da toliko izostajao iz škole da mu je otac naredio da „ili svaki dan pohađa nastavu ili se ispiše i nađe posao“. Odabrao je drugu opciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

poznate licnostisrednja skola
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • REBEKA

    Pa sta ,ima ljudi koji nisu zavrsli srednju skolu,a postigli su mnogo vise,nego navedeni filmski glumci.Mozemo kao svetao primer,uzeti druga Tita.Najveci politicar dvadesetog veka,Dozivotni Predsednik Jugoslavije,osnivac Pokreta Nesvrstanih zemalja treceg sveta.Nije imao zavrsenu srednju skolu,ali je bio vlasnik nekoliko pocasnih doktorata (ne od Megatrenda) zbog izvanrednih rezultata,koje je postigao u svetskoj politici,i svojoj stalnoj borbi, za ocuvanje svetskog mira.!

  • Adolf

    I onda ih tako neuke lako uvuku u razne sekte.Najlakše je manipulisati glupim mozgom,naučno dokazano.Još uvek se sprovodi svugde u svetu.