Ostrvo Džerarda Batlera

Zvezda epske avanture „300: bitka kod Termopila“, Džerard Batler (Gerard Butler), i devojčica koja je osvojila srca publike i Oskar nominaciju kao mala mis sanšajn – Abigejl Breslin (Abigail Breslin), tumače glavne uloge u porodičnom filmu baziranom na popularnoj knjizi za decu „Nim’s Island“ autorke Vendi Or (Wendy Orr). Film su režirali Mark Levin (Mark Levin) i Dženifer Fleket (Jennifer Flackett).
Glavni junaci priče su naučnik Džek (Batler) i njegova ćerka (Abigejl) koji žive na udaljenom australijskom ostrvu. Njihov idilični život pretvoriće se u borbu za opstanak kada Džekov brod nestane u oluji, a jedina osoba kojoj Nimi može da se obrati za pomoć je njena e-mail prijateljica Aleks Rover, avanturistkinja koju tumači Džodi Foster (Jodie Foster).
„Nim i njen tata su najbolji prijatelji i mislim da nikad ne bih tako dobro uradio ulogu da je s druge stane bila bilo koja druga glumica, a ne Abigejl. Ovako sam bio u prilici da od nje mnogo naučim!“, izjavio je Batler. Sa snimanja ovog filma potiče i zanimljiva anegdota. Naime, budući da je punokrvni Škot, Batler prilično psuje, što mladoj Abigejl uopšte nije prijalo, te je oformila poseban fond u koji je Batler morao da uplaćuje po dva dolara svaki put kada bi opsovao. Skupljeni novac je otišao u humanitarne svrhe, a Batler je svoju mladu koleginicu pohvalio rečima: „Abigejl, da nisi uspela kao glumica, sigurno bi imala fenomenalnu karijeru kao advokat“.
Domaća publika će uskoro moći da vidi Batlera u sasvim drugom žanru, romantičnoj drami „P.S. Volim te“ („P.S., I Love You“), uz Hilari Svonk (Hilary Swank), Lisu Kudrou (Lisa Kudrow), Harija Konika Džuniora (Harry Connick Jr.), Džinu Geršon (Gina Gershon) i Keti Bejts (Kathy Bates). Film „P.S. Volim te“, takođe nastao prema književnom predlošku, spisateljice Sesilije Ahern, u režiji Ričarda Lagravenezea (Richard LaGravenese), u domaće bioskope stiže 20. decembra, dok je premijera filma „Nim’s Island“ zakazana za 1. maj 2008.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

abigejl breslindzerard batlerfilmfilmnim's islandostrvo
Komentari (0)
Dodaj komentar