Ovo je pravi muškarac: Ne smeta mi što supruga ima višak kila, ne tražim Barbiku

Krajem maja 2013. godine Pirs Brosnan (64) je proživljavao porodičnu dramu. Od raka jajnika umrla je njegova najstarija kćerka Šarlot, u 42. godini života. Nije to prvi put da ovaj poznati glumac gubi voljenu osobu. Od iste bolesti umrla je i njegova prva supruga i Šarlotina majka, Kasandra.

Brosnan je upoznao glumicu Kasandru Haris 1977. godine, kratko nakon što je napustio dramsku školu. Prvi susret s njom opisao je rečima:- Kakva prelepa žena. Nikad nisam ni pomislio da bih sa nekim mogao da provede toliko godina svog života. Nisam želeo da je zavedem, nisam želeo samo avanturu, želeo sam da uživam u njenoj lepoti i u svemu onom što je za mene predstavljala.

Pirs i Kasandra ubrzo nakon poznanstva počeli su da žive zajedno u kući u Vimbldonu, zajedno sa njeno dvoje dece iz prvog brata, Kristofera i Šarlot. Venčali su se 27. decembra 1980., a ta godina bila je važna za oboje. Ona je dobila ulogu u novom nastavku o Džejmsu Bondu, pa se porodica preselila na Krf gde se snimao film ‘Samo za tvoje oči’.

Tu je dobila ulogu po kojoj će je zasigurno pamtiti generacije Bondovih fanova, a glumila je groficu Lisl. Upravo je zahvaljujući Kasandrinom angažmanu Pirs je prvi put u životu sreo i slavnog producenta Kubija Brokolija. Baš nekako u to vreme Brokoli je bio u potrazi za novim Bondom, budući da je ovo trebalo da bude poslednji put da Rodžer Mur igra slavnog špijuna. Brokoli se odmah zainteresovao za Brosnana jer se izgledom uklapao u ulogu novog Bonda. Brokolli se zaljubio u njegovu pojavu, pa je Kasandri rekao: ‘Ako može da glumi, on je moj čovek!’

Pirs je počeo da zarađuje dovoljno novaca da finansira četvoročlanu porodicu. A onda je Kasandra 1983. godine rodila i sina Šona, a kad je 1986. godine umro Šarlotin i Kristoferov biološki otac Dermot Haris, Brosnan ih je odmah usvojio i oni su uzeli njegovo prezime. Nažalost bračna sreća nije dugo trajala. Već 1987. godine dok je snimao film ‘The Deceivers’, Kasandri je otkriven rak jajnika. Brosnan se silno trudio oko dece iako je to za njega takođe bila bolna spoznaja.

– Kad vaša voljena osoba ima rak, život se potpuno promeni. Menja se vaš dnevni raspored, životni prioriteti, svakodnevna rutina kao i celokupni pogled na život jer imate posla sa smrtonosnom bolesti. Morate da se suočite sa mogućnošću smrtnog ishoda i shvatite da je smrt neminovna. I ta vas misao ne napušta tokom ciklusa hemoterapije, operacija, a ni nakon toga. Kasandra je imala vrlo optimističan i pozitivan stav prema životu. Imala je zadivljujuću energiju i zato je ovaj gubitak za mene bio tim veći i strašniji. A isto tako vidim s vremena na vreme da je to jako uticalo i na živote naše dece.

Nakon četiri godine agonije i borbe s bolešću, Kasandra je umrla dan nakon 11. godišnjice braka – 28. decembra 1991. godine.

U to vreme u njegov je život već ušla i nova žena. Bila je to u ono vreme atraktivna crnka, poznata TV voditeljica Keli Smit. Upoznali su se 1994. godine na plaži u Meksiku. Uprkos obostranoj simpatiji, prošlo je čak sedam godina pre no što će se venčati.

Budući da ga je uloga Bonda lansirala u orbitu glumačke popularnosti Brosnan je bio i meta tabloidnih natpisa. A kako nisu mogli da pronađu ni jednu vanbračnu avanturu, mediji su pisali o njegovoj drugoj supruzi. Naime Keli godinama bije bitku sa viškom kilograma i zato je svojevremeno čak bila i proglašena najdebljom ženom Holivuda.

Brosnan ne mari za to. On je jedan od retkih koga nije briga što pored sebe nema Barbi lutkicu. Često je govorio kako po ko zna koji put podržava svoju suprugu u nastojanju da ponovno skine višak kilograma, ali njemu to nimalo ne smeta.

Čovek koji je pored sebe imao jednu od najlepših žena sveta, još jednom je pokazao da mu stereotipna lepota ništa ne znači, ukoliko je ne prati pamet, prenosi 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Keli Brosnanpirs brosnan
Komentari (0)
Dodaj komentar