Ovo su najprovokativnije scene seksa u istoriji (video)

Bilo da su šokirale pomeranjem granica, količinom golotinje ili surovim prikazom, scene seksa iz ovih filmova teško je izbrisati iz pamćenja.

Poslednji tango u Parizu (1972.)

Francusko-italijanska romansa sa Marlonom Brandom i Marijom Šnajder u glavnoj ulozi fokusira se na paru koji se upušta u neobaveznu seksualnu vezu – Brando je udovac, a Marija bi uskoro trebalo da se uda. Film je prepun seksualno nasilnih scena, a ona koja je podigla najviše prašine je scena analnog seksa u kojoj se kao lubrikant koristio maslac.

Riskantan posao (1983.)

Tom Kruz kao sedamnaestogodišnjak, odgovoran i pouzdan sin upoznaje Lanu – mladu, poželjnu, izbirljivu i punu životnog iskustva. Kruz ima dva cilja u životu: da se upiše na koledž i ima seks – što mu je dosad bila samo maštarija. Ali njegovi roditelji odlaze na odmor i ostavljaju mu kuću na čuvanje. Ono što će Lana (Rebeka De Mornej) podučiti Kruza o seksu i slobodnoj inicijativi novog doba noćna je mora svakog roditelja i vrlo riskantan posao.

9 i po nedelja (1986.)

Američka erotska drama rediteljike Adrijan Lin iz 1986. godine sa Mikijem Rurkom i Kim Bejsindžer u glavnim ulogama uzburkala je brojne strasti. Kim je privlačna asistentkinja u umetničkoj galeriji u Njujorku, a Miki harizmatični i prepredeni broker. Njihov prvi susret u kineskoj prodavnici i razmena upečatljivih pogleda uvod je u bizarnu vezu koja se svodi isključivo na seksualne igrice. On vodi igru koju ona uglavnom prihvata i ponekad povlači granicu između napaljujućeg iskustva i pomalo bolesnih, sadomazohističkih proizvoda njegovog uma, prenosi Express.

Henri i Džun (1990.)

https://www.youtube.com/watch?v=78FMYn-96oE

Drama snimljena prema dnevniku poznate pariške spisateljice Anais Nin prikazuje ljubavni trougao tridesetih godina između Nin (Marija de Medeiros), pisca Henrija Milera (Fred Vord) i njegove žene Džun (Uma Turman). To je bio prvi film koji je zaradio X rejting za gledaoce.

Niske strasti (1992.)

https://www.youtube.com/watch?v=GWWoqqqlpDI

Ova priča nije ni ljubavna niti romantična, ona demonstrira snagu ženskog seksepila i moć zavođenja u jednom od najslavnijih prizora iz filmova, u kom Šeron Stoun zapanjuje svojom brutalnošću u sceni u kojoj prekrsti noge bez da nosi gaćice.

Oči širom zatvorene

U sjajnom Kubrikovom filmu Bill (Tom Kruz) je lekar, oženjen Alis (Nikol Kidman). Alis svom suprugu jedne večeri priznaje jednu od svojih seksualnih maštarija, nakon čega Bil postaje ljubomoran, a potom i opsednut njenom fantazijom. Iako se radi samo o maštariji, Bil ne može iz glave da izbije pomisao da neko dira njegovu suprugu. Takvo ga razmišljanje dovodi u razne seksualne situacije, od kojih je svaka na neki način povezana sa smrću.

I tvoju mamu takođe (2001.)

Životi Hulija i Tenoča, kao i većine sedamnaestogodišnjaka, kontrolisani su njihovim hiperaktivnim hormonima, međusobnim prijateljstvom i žurbom u svet odraslih. Kad krenu na put sa lepom i slobodoumnom dvadesetosomogodišnjom Lisom, oni se nadaju seksu i dobrom provodu, ali za njih troje to će biti nešto više.

Sekretarica (2002.)

Ovaj je kultni film preteča bestselera „50 nijansi sive“, a prema mnogima i znatno bolji prikaz odnosa sa sado-mazo komponentom. Istovremeno duhovit, vrlo provokativan i realan, otkriva čari takve veze.

Nimfomanka (2013.)

“Nimfomanka” je strašna, poetska priča o životnom putu jedne žene koja sebe predstavlja kao nimfomanku u kontrpoverznom ostvarenju filmskog reditelja i scenariste Larsa Von Trira.

Kralj pornića (1997.)

U doba kad je bio poprilično poznat kao model za donji veš, Mark Valberg vrhunski je odglumio ulogu porno zvezde u zlatno doba te industrije 1970-ih. Usled prekomernog konzumiranja kokaina, dolazi i do problema s erekcijom, a u filmu ima više scena seksa nego običnog razgovora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmscene seksa
Komentari (0)
Dodaj komentar