Pet meseci od šamara na dodeli Oskara, Vil Smit se izvinio Kris Roku (video)

Prošlo je pet meseci otkako se Vil Smit popeo na scenu na blistavoj ceremoniji dodele nagrada Oskar i napao Kris Roka nakon što se našalio na račun njegove žene, Džejde Pinket Smit.

Od tada, obožavaoci jednog i drugog glumca nisu čuli mnogo ni sa jedne strane. Ali u novom video snimku objavljenom na Jutjubu u petak 29. jula, glumac je iskoristio priliku da se osvrne na incident.

Smit je otkrio da je pokušao da dođe do komičara i da se izvini za svoje postupke, ali da mu je Rokov tim rekao da „Kris nije spreman da razgovara sa njim“.

U video snimku, Smit kaže:

„Sve je nejasno. Došao sam do Krisa i poruka koja mi se vratila je da nije spreman za razgovor i kada bude, i da će se on meni javiti.

„Ne postoji deo mene koji misli da je to ispravan način da se nosim sa osećajem nepoštovanja ili uvredama“.

Odgovarajući na pitanje o tome da li mu je žena rekla da uradi nešto te večeri, Smit je rekao: „Ne. To je nešto što sam, znate, izabrao sam, iz sopstvenog iskustva, iz moje istorije sa Krisom.

„Džejda nije imala ništa sa tim. Žao mi je, dušo. Želim da se izvinim svojoj deci i porodici zbog besa koji sam naneo na sve nas.“

Smit je te večeri izašao na scenu nakon što je Rok jednu od svojih šala uputio na račun Pinket Smit. Pre uručivanja nagrade, Rok je rekao: „Džejda, volim te – G.I. Jane 2, jedva čekam da je vidim!“ – kao asocijaciju na film sa Demi Mur iz 1997. G.I. Džejn, na kojoj je glavna glumica obrijala glavu za tu ulogu.

Džejda, koja pati od alopecije, nije izgledala ni najmanje srećno – u jednom trenutku je čak zakolutala očima dok je Rok pokušavao da se odbrani, govoreći joj: „To je bilo lepo!“

Nekoliko trenutaka kasnije, videlo se kako Smit korača ka bini i šamara zaprepašćenog Roka pre nego što je sišao sa scene, vičući sa svog mesta: „Drži ime moje žene dalje od je***ih usta.“

Nakon šamara, Smit je dao ostavku u Akademiji. U tadašnjoj izjavi, on je rekao: „Moji postupci na 94. dodeli Oskara bili su šokantni, bolni i neoprostivi. Lista onih koje sam povredio je duga i uključuje Krisa, njegovu porodicu, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve prisutne i globalnu publiku kod kuće. Izneverio sam poverenje Akademije. Ostalim nominovanim i pobednicima sam oduzeo priliku da slave i budu slavljeni zbog svog izvanrednog rada. Srce mi je slomljeno.

Želim da vratim fokus na one koji zaslužuju pažnju svojim dostignućima i omogućim Akademiji da se vrati neverovatnom poslu koji radi na podršci kreativnosti i umetnosti u filmu. Dakle, podnosim ostavku na članstvo u Akademiji filmske umetnosti i nauke i prihvatiću sve dalje posledice koje Odbor smatra odgovarajućim.

Promena zahteva vreme i ja sam posvećen tome da uradim najbolji posao kako bih bio siguran da nikada više ne dozvolim da nasilje nadvlada razum“.

Akademija je kasnije objavila da je zabranila Smitu da se vrati na Oskare ili da prisustvuje bilo kojim drugim događajima Akademije u narednih 10 godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dodela oskarakris rokšamarvil smit
Komentari (0)
Dodaj komentar