Porodica Brusa Vilisa objavila potresnu vest: Stanje se pogoršalo, glumac ima opaku bolest

Glumcu Brus Vilisu (67) dijagnostikovana je frontotemporalna demencija, najčešći oblik demencije s ranim početkom, pre 65. godine života. Novu dijagnozu dobio je nakon što mu je prošle godine dijagnostikovana afazija, poremećaj govora. Saopštenje o novoj bolesti potpisuju njegova deca, supruga Ema Heming i bivša supruga Demi Mur (60).

– Kao porodica, želimo da iskoristimo ovu šansu da vam se zahvalimo na svoj ljubavi, podršci i predivnim pričama koje smo svi primili otkako smo podelili Brusovu prvu dijagnozu. Želeli bismo da vas obavestimo o novostima o našem voljenom suprugu, ocu i prijatelju jer sada imamo dublje razumevanje onoga što on proživljava – započeli su u saopštenju.

– Otkad je Brusu u proleće 2022. godine dijagnostikovana afazija, njegova bolest je napredovala i sad imamu tačniju dijagnozu: Brus boluje od frontotemporalna demencije. Nažalost, izazovi s komunikacijom samo su jedni od simptoma bolesti s kojima se Brus suočava – nastavili su u saopštenju.

– Iako je bolno, olakšanje je što napokon imamo dijagnozu. To je opaka bolest. Ne postoji lečenje. Nadamo se da će se to promeniti u budućem razdoblju. Brus je uvek pronalazio radost u životu i pomogao je drugima oko sebe – stoji u saopštenju porodice slavnog glumca.

Nakon što mu dijagnostikovana bolest afazije, Brus je odustao od glume, a svoje vreme provodi s porodicom. Glumcu se stanje pogoršalo, a njegova porodica, uključujući i bivšu suprugu Demi, pomaže mu svakodnevno. U decembru prošle godine, Vilisova ćerka Rumer, objavila je da će ona i njen dečko Derek Ričard Tomas postati roditelji, a Brus i Demi deka i baka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brus vilisdemencija
Komentari (0)
Dodaj komentar