Poznata pevačica pritvorena u Iranu i depotovana: „Nisu mi dozvolili da pevam“ (video)

Britanska pop i soul zvezda Džos Stune proterana je iz Irana jer vlasti nisu poverovale da pevačica nema nameru da održi koncert u njihovoj zemlji.

Naime, u Islamskoj Republici Iran ženama je, između ostalog, zabranjeno pevanje u javnosti. Zbog toga je u maju i pritvorena iranska pevačica Negar Moazam, koja je turistima pevala u javnosti.

– Dakle, bili smo u Iranu, pritvorili su nas i deportovali. Ja lično ne želim da idem u iranski zatvor, ne želim da menjam politiku zemalja koje posećujem niti želim da druge ljude dovodim u opasnost – napisala je Stune na Instagramu uz video snimljen u Iranu.

Inače, pevačica je zakazala let za ostrvo Kiš u Persijskom zalivu, koji je slobodna ekonomska zona za koju nije potrebna viza.

Pevačica se trenutno nalazi na turneji na kojoj namerava da nastupe održi u svim zemljama sveta, bez obzira na to je li reč o malim ili velikim koncertima.

Ranije ove godine tako je prešla i sirijsku granicu i održala kratki koncert u ratom razrušenoj zemlji, a u martu je pevala i u jednom kafiću u Pjongjangu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

džos stouniranpevačica
Komentari (0)
Dodaj komentar