Pre 10 godina osvojili su srca Srbije: Sada se takmiče u hrvatskom talent šou (foto, video)

Porodica Piler široj javnosti postala je poznata 2009. godine kao pobednici prvog serijala takmičenja “Ja imam talenat“. Zahvaljujući trijumfu u ovoj emisiji za njih je saznala cela Srbija.

Gepostet von Darko Piller am Samstag, 26. April 2014

Nagradu od 100.000 evra su iskoristili da sebi obezbede dalje školovanje u Beču. Uz  Danijela i Darka od samog početka muzičke karijere  bila je njihova mlađa sestra Sandra, koja svira violinu.

Talentovana braća rođena su u Beču, ali nakon nekoliko godina vratili su se s roditeljima nazad u Srbiju gde su nastavili školovanje, a sa svojih šest, odnosno sedam godina, počeli da sviraju u Knez Mihajlovoj.

Paralelno su pohađali i muzičku školu, a ljudi su sa oduševljenjem osam godina slušali njihove ulične nastupe, a prema sopstvenom priznanju od sviranja na ulici porodica je uspela da kupi kuću.

Willkommen zum Industrie -Empfang 🎹🎻

Gepostet von Darko Piller am Donnerstag, 3. Oktober 2019

Posle pobede u srpskom Talentu, školovanje su nastavili u Beču, a 2012. učestvovali su u austrijskom talent šou „The Great Chance Show Austria“ gde su osvojili drugo mesto.

Braća trenutno profesionalno sviraju u orkestru austrijske vojske, ali su još jednom poželeli da se okušaju u takmičenju talenata pa su se prijavili za hrvatski „Supertalenat“.

To su uradili, kako su otkrili za Večernji list, zbog novih izazova, novih iskustava i velike gledanosti koju ovaj šou ima.

Darko ima 24 godine svira violinu, violončelo, klavir, harmoniku i gitaru, a 26-godišnji Danijel harmoniku i klavir.

Žiri takmičenja su oduševili svojim nastupom i dobili, naravno, četiri DA, iako su se, kako su priznali, nadali zlatnom tasteru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

braćamuzicari
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Srbi su bili vojnici u austrijskoj carskoj vojsci. Hrvati konjušari u istoj. Ko je ko u ovoj podeli?