Premijera novog „Harija Potera“

Premijera filma „Hari Poter i vatreni pehar“ u domaćim bioskopima najavljena je za 1. decembar, mada će film biti pretpremijerno prikazan 25, 26. i 27. novembra u Centru „Sava“.

Režiju četvrtog filma o avanturama mladog čarobnjaka potpisao je Majk Njuel, a uloge su poverene: Danijelu Redklifu, Emi Votson, Rupertu Grintu, Tomu Feltonu, Stanislavu Janevskom, Robertu Petisonu, Kejti Leng, Peđi Bjelcu, Majklu Gambonu, Megi Smit, Alanu Rikmanu, Robiju Koltrejnu, Mirandi Ričardson, Brendanu Glisonu i Ralfu Fajnsu.

U četvrtoj godini školovanja Hari će se suočiti s činjenicom da je misteriozno odabran da učestvuje u prestižnom Tročarobnjačkom turniru, uzbudljivom takmičenju koje će ga suprotstaviti starijim i iskusnijim učenicima iz Hogvortsa i dve rivalske evropske škole magije. Sledbenici Harijevog najvećeg neprijatelja, zlog lorda Voldemora, posejaće strah među čarobnjačkom zajednicom kada tamni znak sprži nebo na svetskom turniru u kvidiču označavajući Voldemorov povratak. Međutim, to nisu jedine vesti koje će prouzrokovati Harijevu nervozu. On još uvek mora da nađe partnerku za Hogvortski božićni bal.

Osnovce, koji su već sigurno obradovani vešću da će samo nedelju dana posle svojih vršnjaka u svetu videti novi film o Hariju, čeka još jedno iznenađenje. Naime, povodom premijere filma „Hari Poter i vatreni pehar“ distributerska kuća „Tak“ u saradnji s Dečjim kulturnim centrom organizovaće ove godine veliki Tročarobnjački turnir u svim osnovnim školama na teritoriji Beograda. Turnir iz oblasti znanja o Hariju Poteru otvoren je za sve zainteresovane đake. Pored teorijskog znanja, na turniru će biti zastupljene igre opažanja i smelosti u cilju podsticanja logičnog rasuđivanja kod učenika.

Turnir se sastoji iz dva dela – eliminacionog i finalnog. U okviru eliminacionog dela učenici će svoje osnovno znanje pokazati na pisanom testu. Test će biti sastavljen od pitanja bez ponuđenih odgovora. Prijavljivanje đaka odvijaće se u samim školama, kod psihološko-pedagoške službe, dok će test biti sproveden organizovano u prostorijama Centra „Sava“. Datum testiranja biće naknadno objavljen.

Svaka škola koja učestvuje mora imati najmanje 30 prijavljenih đaka. Tri škole s najboljim prosečnim rezultatom plasiraće se u finale. Pobednici Tročarobnjačkog turnira biće u prilici da prvi u našoj zemlji, zajedno sa 200 svojih školskih drugara, pretpremijerno pogledaju film „Hari Poter i vatreni pehar“. Takođe, takmičare očekuju i vredne nagrade.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar