Preminuo glumac iz Titanika, ostaće upamćen po ulogama negativaca (foto)

Glumac Dejvid Vorner, zvezda filmova Titanik, Omen i Tron, preminuo je u 80. godini usled bolesti povezane s rakom.

Varner je preminuo u nedelju u Denvil Halu, domu za starije osobe iz industrije zabave, a njegova porodica potvrdila je njegovu smrt „teška srca“ u izjavi za BBC.

„Tokom proteklih 18 meseci pristupio je svojoj dijagnozi s karakterističnom gracioznošću i dostojanstvom. Jako će nedostajati nama, svojoj porodici i prijateljima, a pamtićemo ga kao dobrodušnog, velikodušnog i saosećajnog čoveka, partnera i oca, čiji je izvanredni rad dotakao živote mnogih tokom godina. Srca su nam slomljena“, rekli su u izjavi.

Varner je često glumio negativca, a pamti ga se po ulogama u filmovima The Thirty Nine Steps i Time Bandits. Jedna od njegovih najpoznatijih uloga je ona fotografa Kita Dženingsa, koji je neslavno završio u sablasnom klasiku Omen iz 1976.

Imao je neuredno detinjstvo

Takođe je bio poznat po ulozi zlog pomoćnika Bilija Zejna, Spicera Lavdžoja u blokbasteru Titanik iz 1997. godine, reditelja Džejmsa Kamerona. Imao je i uspešnu televizijsku karijeru, s ulogama u Wallanderu, Penny Dreadfulu, Ripper Streetu, Doctoru Whou i originalnom Twin Peaksu.

Na samom početku karijere nominova je za Baftu za glavnu ulogu u filmu Karela Reisza Morgan: Prikladan slučaj za lečenje iz 1966., u kojem je nastupio uz Vanesu Redgejv. Varner je osvojio nagradu Emi 1981. za sporednu mušku ulogu u mini seriji za njegov portret Pomponija Falka u televizijskoj miniseriji Masada.

Jednom prilikom svoje odrastanje opisao je kao „neuredno“, a svoju porodicu kao „disfunkcionalnu“, objasnivši da je odlazak u glumu bio „način bega“. Varner je rekao da je imao učitelja koji mu je postao mentor i podstakao njegovo interesovanje za dramu dodavši da je to bio izbor između glume ili toga da bude „maloletni delinkvent“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

glumacpreminuo
Komentari (0)
Dodaj komentar