Preminuo legendarni Kirk Daglas – u 103. godini (video)

Čuveni glumac Kirk Daglas preminuo je u 103. godini, saopštio je njegov sin Majkl.

On je to potvrdio za magazin Pipl, preneo je Rojters.

„Sa ogromnom tugom ja i moja braća saopštavamo da nas je Kirk Daglas napustio“, naveo je Majkl.

„Za svet bio je legenda, glumac iz zlatne ere filma koji je doživeo i sam zlatne godine, humanitarac čija je posvećenost pravdi i principima u koje je verovao postavila svima nama standarde kojima treba da težimo“, dodao je Majkl Daglas.

Kirk Daglas, jedan od poslednjih živih glumaca zlatnog doba filmske industrije, poznat po svojim ulogama u filmovima poput „Spartaka“, umro je u u 103. godini.
„Sa ogromnom tugom, moja braća i ja saopštavamo da nas je Kirk Dalas napustio danas u 103-oj godini života“, izjavio je glumac Majkl Daglas.

„Bio je svetska legenda, glumac iz zlatnog doba holivudskog filma koji je doživeo  duboke i zlatne godine, humanitarac čija je posvećenost pravdi i idealima u koje je verovao postavila standarde kojem svi mi težimo“, dodao je on.

103-godišnji glumac ostavio je za sobom 65-ogodišnju supruga En Badens i sinove Majkla, Džoela i Pitera. Njegov najmlađi sin Erik preminuo je 2004. godine, prenose mediji

„Kirk je imao bogat život, ostavlja  za sobom filmsku zaostavštinu narednim generacijma i biće zapamćen kao čuveni filantrop koji je mnogo radio u javnosti i na donošenju mira planeti“, rekao je Majkl. „Dopustite da završim rečima koje sam mu uputio na njegov poslednji rođendan i koje će zauvek ostati istinite. Tata – toliko te volim i ponosan sam što sam tvoj sin.“

Sa preko 90 filmskih ostvarenja iza sebe, Daglas je jedna od najsjajnijih zvezda svetskog filma. Najpoznatiji je po ulogama u filmovima „20.000 milja pod morem“ u kojem je ovekovečio lik Neda Landa, zatim ratnika Ejnara u „Vikinzima“ i Vinsenta Van Goga u biografskom filmu „Žudnja za životom“.

Iako je Daglas čak tri puta nominovan za Oskara između 1950. i 1957. godine, nije osvojio ni jednu statuu.

Počasnog Oskara dobio je 1996. godine za doprinos filmskoj zajednici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čuveni glumacholivudKirk Daglas
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Ja znam jednog..86.On bi se sad zenio,pun zivota