Sada je zvanično: Objavljen tačan uzrok smrti kraljice Elizabete

Britanska monarhinja i donedavno najdugovečnija vladarka na svetu, kraljica Elizabeta II preminula je od starosti. Tako glasi službeni razlog njene smrti koji je upisan u smrtovnicu, čiji su sadržaj preneli britanski mediji.

Pol Lou, voditelj generalnog registra Škotske, potvrdio je i da je kraljičina smrt prijavljena u Aberdinširu, a Elizabeta je preminula u 15 sati i 10 minuta 8. septembra ove godine.

Premda je smrt od starosti uobičajen naziv za sve slučajeve kad se ne može utvrditi povezanost fatalnih posledica niti s jednom bolesti ili povredom, britanski lekari ga izbegavaju, jer mnogi iz struke smatraju da je taj naziv linija manjeg otpora u opisivanju nečijeg odlaska.

Čak i u takvim slučajevima često su na kraju kobni zatajenje srca ili bubrega, pa se u Velikoj Britaniji smrt od starosti izuzetno može pripisati jedino osobi starijoj od osamdeset godina.

Isti razlog upisan je i u umrlici kraljičinog pokojnog supruga princa Filipa, koji je preminuo 9. aprila prošle godine, dva meseca uoči svog stotog rođendana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Kraljica Elizabetasmrtuzrok smrti
Komentari (0)
Dodaj komentar