„Signs“ i dalje prvi

Još jedan vikend u američkim bioskopima prošao je u znaku filma „Signs“. Kalkulacija je veoma jasna: ovo je do sada najuspešniji film Mela Gibsona (Mel Gibson).

Adut iz prikrajka „My Big Fat Greek Wedding“, spavač koji vreba svoju šansu, konačno se probudio. Ovaj film je posle pet meseci od premijere zauzeo drugo mesto, do sada najbolju poziciju na listi. Jedina premijera ove nedelje, horor „Fear dot com“, debitovao je na petom mestu liste.

Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za vikend 30. avgust – 1. septembar.

  1. „Signs“
  2. „My Big Fat Greek Wedding“
  3. „XXX“
  4. „Deca špijuni 2“ („Spy Kids 2“)
  5. „Fear dot com“
  6. „Austin Powers in Goldmember“
  7. „Blue Crush“
  8. „Serving Sara“
  9. „The Good Girl“
  10. „One Hour Photo“
  11. „Road to Perdition“

Valja, takođe, napomenuti da „Fear dot com“ i „Austin Powers“ zajedno drže peto mesto liste, a „One Hour Photo“ i „Road to Perdition“ – desetu poziciju.

Ovakav uspeh filma „My Big Fat Greek Wedding“ delimično leži u činjenici da se od prošlog vikenda ovaj film prikazuje u 300 bioskopa više nego ranijih nedelja. Do sada je film zaradio 82 miliona dolara i na sigurnom je putu ka magičnih 100 miliona. Direktor kuće „IFC Films“, zadužene za distribuciju ovog filma, izjavio je da su najoptimističnije prognoze pre premijere „Grčkog venčanja“ bile dvadesetak miliona dolara zarade.

Crna komedija „The Good Girl“ sa Dženifer Aniston (Jennifer Aniston) u glavnoj ulozi, ove nedelje uspela je da se provuče u top-deset najgledanijih filmova. Ovo je još jedan od filmova koji se od prošlog vikenda prikazuje u većem broju bioskopa nego ranije. U četvrtoj nedelji prikazivanja, „The Good Girl“ počeo je da se prikazuje u 500 novih bioskopa.

Posle limitiranog debija u samo sedam bioskopa prošle nedelje, film „One Hour Photo“ prikazuje se u još 160 novih bioskopa. Novi film Robina Vilijamsa (Robin Williams) uspeo je ovog vikenda da se dokopa i desetog mesta liste najgledanijih.

Distributer filmova „The Good Girl“ i „One Hour Photo“ procenio je da je ovo doba godine odlično za ovakav tip filmova. Leto je bio puno holivudskih blokbastera i publika se očigledno uželela scenarija u koje je uloženo više pameti nego novca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar