Sinemafest – utorak, 1. novembar (video)

U subotu 29. oktobra u Centru „Sava“ počela je nova filmska revija „Cinemafest“. Osmišljena od strane istaknutih distributerskih kuća i filmskih stručnjaka, revija „Cinemafest“ na neki način nastavlja tradiciju oktobarskih filmskih dešavanja na koje je beogradska publika bila naviknuta održavanjem filmske revije „Sinemanija“. Na Cinemafest-u ljubitelji filma imaće privilegiju da pogledaju najkvalitetnija ostvarenja nove svetske produkcije.

Programska celina: Glavni program – centar „Sava“
Naziv filma: „Genije“ („Genius“)
Termin prikazivanja: utorak, 1. novembar, 19.00 časova
Žanr: biografski, drama
Trajanje: 104 min.
Glavne uloge: Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman
Scenario: A. Scott Berg (roman), John Logan
Režija: Michael Grandage

SINOPSIS

Jednog dana tokom 1929. godine, Vulf odlučuje da ode na sastanak na koji ga je pozvao Maksvel Perkins, čuveni urednik u izdavačkoj kući Skribner. Nije gajio iluzije, mislio je da će njegov rukopis biti odbijen kao što je to uvek bio slučaj. Na njegovo veliko iznenađenje, roman je prihvaćen za objavljivanje. Jedini problem je što je predugačak (5.000 strana) i mora biti skraćen. Iako nerado, Vulf pristaje i pomaže Perkinsu, koji mu postaje iskreni prijatelj, da izbaci 90.000 reči iz knjige koja je rezultirala kao „Pogledaj dom svoj anđele“ postala bestseler i dobila odlične kritike. Uspeh je bio još veći kada je 1935. godine objavljena knjiga „O vremenu i reci“, ali borba da se skrati Vulfovo opširno izražavanje uzima svoj danak i njegov odnos sa Perkinsom postepeno se pogoršava.

Programska celina: Glavni program – centar „Sava“
Naziv filma: „Zbogom… Berlin!“ („Tschick“)
Termin prikazivanja: utorak, 1. novembar, 21.30 časova
Žanr: drama, komedija
Trajanje: 99 min.
Glavne uloge: Nicole Mercedes Müller, Tristan Gobel,
Scenario: Hark Bohm, Lars Hubrich, Wolfgang Herrndorf (roman)
Režija: Fatih Akin

SINOPSIS

Dok mu je majka na rehabilitaciji, a otac na poslovnom putu sa svojom mladom asistentkinjom, 14-godišnji autsajder Majk provodi letnje praznike u dosadi, sam u porodičnoj vili. Uzbuđenje u njegov dosadni život unosi buntovni tinejdžer Čik, ruski imigrant i odmetnik. Čik krade auto, ladu nivu, i odlučuje da pozove Majka na daleki put, van Berlina. Tako počinje putovanje bez karte i kompasa, prepuno divljih avantura, koje nikada neće zaboraviti.

Posebni dragulj „Cinemafest“-a jeste i njegova teritorijalna diversifikovanost pa će sve naslove moći da vide i gledaoci u Kragujevcu u bioskopu Cineplexx i Budvi i Podgorici (Crna Gora) u bioskopima Cadmus Cinepex i Cineplexx Podgorica.

Beograđani će filmove pored premijernih termina u Sava Centru moći da pogledaju i u bioskopu Cineplexx („Delta City“). Cena pojedinačnih karata je 400 dinara.

Zvanični sajt: Sinemafest

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cinemaniafilmsinemafestsinemanija
Komentari (0)
Dodaj komentar