„Skakač“ u bioskopima

U strane ali i domaće bioskope uskoro stiže naučnofantastični triler „Skakač“, baziran na romanu istog žanra i imena Stivena Gulda (Steven Gould) iz 1992. godine. Režirao ga je Dag Liman (Doug Liman), poznat po filmovima „Bornov identitet“ i „Gospodin i gospođa Smit“, a glavne uloge tumače Hajden Kristensen (Hayden Christensen), Džejmi Bel (Jamie Bell), Rejčel Bilson (Rachel Bilson), Semjuel L. Džekson (Samuel L. Jackson), Dajana Lejn (Diane Lane) i Ana Sofija Rob (AnnaSophia Robb).
Dejvid je mladić koji zbog genetske anomalije poseduje sposobnost da se teleportuje u koji god deo sveta zamisli – od Njujorka do Tokija, od ruševina Rima do središta Sahare. Ali, u jednom momentu on uviđa da njegova sloboda nije potpuna, da nije sam, već deo dugotrajnog globalnog rata između Skakača i Paladina, koji je pretnja opstanku njegove retke i izuzetne vrste.
U hiljadama godina dugoj istoriji Skakača kao nasleđe se prenosi sposobnost da svojim umom prilagođavaju sebi vreme i prostor. Ekipa scenarista počela je da istražuje veliki broj verovanja o teleportaciji, od onih drevnih do najsavremenijih fizičkih teorija koje bi to mogle da objasne. Uprkos fantastičnoj prirodi elemenata teleportacije, naglasak je uvek bio na tome da sve bude što je više moguće ukorenjeno u realnosti. Zato su određena dva osnovna pravila skakanja kojih je svaki junak u filmu morao da se pridržava: da može skočiti na bilo koje mesto koje trenutno vidi i da može skočiti na bilo koje mesto koje je ranije video, makar i na fotografiji, ako postoji jako vizuelno sećanje na to mesto. Na osnovu toga stvorena je mitologija Skakača.
Domaća premijera filma „Skakač“ („Jumper“) održaće se u sredu, 13. februara, u Domu sindikata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmfilmjumperskakacvest
Komentari (0)
Dodaj komentar