Skoro polovina Amerikanaca želi ovog glumaca za predsednika (foto)

Prema nedavno sprovedenom istraživanju javnog mnjenja u Americi, najmanje 46 odsto ispitanih bi podržalo predsedničku kandidaturu glumca Dvejna Džonsona.

Poznati glumac i bivši profesionalni rvač Dvejn Džonson „Stena“ je nagovestio da bi mogao da bude kandidat za predsedniče izbore u Americi 2024. godine. Anketa koju je u utorak objavila agencija „Piplsej“ sugeriše da bi gotovo polovina svih odraslih Amerikanaca podržala ovu kandidaturu.

U anketi koja je obavljena od 2. do 4. aprila, je učestvovalo 30.138 odraslih Amerikanaca i rezultati pokazuju da čak, 58 odsto podržava neku od opcija političke aktivnosti Dvejna Džonsona i Metjua Mekonahija koji želi da postane guverner Teksasa.

Njih 29 odsto bi podržalo kampanju Džonsona za predsednika i glumca Metju Mekonahija za guvernera Teksasa, dok je 17 odsto reklo da bi podržali samo Džonsonovu kandidaturu.

Pored Džonsona, anketa je tražila od ispitanika da navedu i druge poznate ličnosti za koje misle da bi trebalo da se kandiduju za predsednika. Predsedničku kandidaturu Anđeline Džoli bi podržalo 30 odsto ispitanih, dok je 27 odsto podržalo Opru Vinfri, a drugih 22 odsto Toma Henksa.

Više od 63 odsto Amerikanaca misli da bi holivudske zvezde bile „dobri političari“ ukoliko imaju „političke ambicije“ ili „pravi tim iza sebe“. A 81 odsto veruje da zvezde imaju uticaja na javno mnjenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

američki predsednikdvejn džonsonglumac
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Drzi se ti glume, bolje ti je.

  • Adolf

    Šta ćeš, bolje da nam bude kao u nekom prosečnom filmu nego u ovoj tragikomediji koja nikad da se završi…

  • Anonimni

    oSLOBODI SE PREDRASUDE DA JE PROFESIJA NAJBITNIJI KRITERIJUM ZA ZNACAJNA DRZAVNA MESTA POSTO JE TO SAMO JEDAN OD KRITERIJUMA KOJI NIJE PRESUDAN JER POSVECENOST DATOM I PRIHVACENOM ZADATKU JE STVAR LICNOSTI,TAKO I GLUMCA. Cak i prema pozivu starlete ne bih imala averziju da se poznate starlete nisu pokazale kao paraziti kojima je samo do izgleda,a sam naziv govri o zvezdi koja moze da bude pametna i vredna.

  • Anonimni

    Super je sto ce da nam sada o sudbini odlicivati glumci, starlete i muzicari. Bice nam kao u filmu