Skorseze otvara Berlin

Dokumentarni film oskarovca Martina Skorsezea (Martin Scorsese) „Shine a Light“ otvara ovogodišnji Berlinski filmski festival. Film posvećen grupi „The Rolling Stones“ otvoriće 58. berlinski filmski festival 7. februara. Uz prisustvo reditelja i članova legendarnog rok benda, ovo ostvarenje ozvaničiće početak festivala, koji će trajati do 17. februara.
Film „Shine a Light“, naslovljen prema numeri s albuma „Exile on Main St.“ iz 1972. godine, sniman je dve večeri, 29. oktobra i 1. novembra 2006. godine, u teatru „Beacon“ u Njujorku. Sa 16 kamera na 35 mm eksplozivna energija legendarne grupe zabeležena je na preko pola miliona metara filmske trake.
U filmu se pojavljuju i specijalni gosti – Džek Vajt iz grupe „White Stripes“, Kristina Agilera (Christina Aguilera) i Badi Gaj (Buddy Guy) i Bil Klinton (Bill Clinton), a korišćen je redak arhivski materijal, kao i intervjui s članovima grupe. Film su producirali i finansirali Stiv Bing (Steve Bing) – „Shangri La Entertainment“, i dugogodišnji promoter turneja Stonsa – Majkl Kol (Michael Cohl) – „Concert Promotions International“. Kao izvršni producenti filma potpisani su članovi grup: Mik Džeger, Kit Ričards, Čarli Vots i Roni Vud.
Inače, ovo je drugo Skorsezeovo delo posvećeno legendarnim muzičarima. „No direction Home“, koji je snimio 2005. godine, prati karijeru Boba Dilana.
Film „Shine a Light“ stiže u naše bioskope već ovog proleća.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

berlinfestivalfilmfilmmartin skorsezeshine a lightthe rolling stones
Komentari (0)
Dodaj komentar