Slavna manekenka zarađuje milione, a ne plaća kiriju (foto)

Manekenka Emili Ratajkovski i njen suprug Sebastijan Ber-Meklard, prema pisanju “New York Posta“, ne plaćaju kiriju za stan u Njujorku jer su pronašli rupu u zakonu – tzv. zakonu o potkrovlju (Loft Law).

List opisuje ovaj zakon ga kao „pravnu rupu s ciljem zaštite umetnika u usponu s niskim primanjima“.

Zakon o potkrovlju zaživeo je još 1982. godine u svrhu zaštite stanara slabijeg imovinskog stanja određenih zgrada u Velikoj jabuci od nekvalitetnih uslova življenja, ali i neopravdanog povećanja stanarine ili iseljenja. Ipak, postoji i zakon o potkrovlju koji se tiče umetnika i koji treba razlikovati od prethodno spomenutog.

Ovaj za umetnike kaže da stanar mora da ima dokument koji je overilo državno veće za umetnost u Njujorku ili gradska kancelarija za kulturna pitanja kako bi neko uopšte mogao živeti u takvom stanu. Ipak, to Emilinom suprugu, glumcu i producentu nije problem, što ljuti njegovog stanodavca koji tvrdi da se Meklard još lažno predstavlja kao umetnik u usponu, iako se procenjuje da ima preko 10 miliona dolara.

Kiriju za ovaj stan u Bleker stritu, u kojem živi od 2013., nije platio od završetka 2017. godine, zbog čega je trenutno dužan barem 100 hiljada dolara. Sve to ljuti i komšije glumca i manekenke.

– Zaista su patetični. Iskorišćavaju sistem i rugaju se drugim stanarima koji jedva spajaju kraj s krajem – komentari su nekih od ogorčenih komšija koje prenosi “The Cut“.

Nakon navedenih optužbi, oglasio se i Meklardov advokat Majkl Kozek.

– On je umetnik, rođen i odrastao u Njujorku, dete umetnika čiji su se roditelji svojvremeno i sami borili za svoje domove, i to pod spomenutim zakonom – izjavio je advokat za strane medije.

Ni Emili nije pošteđena neugodnih komentara zbog nastale situacije. Fanovi ispod objava na društvenim mrežama komentarišu da bi trebalo da se stidi i govore joj da prestane da pozira u izazovnim odevnim kombinacijama i plati stanarinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Emili Ratajkovskikirija
Komentari (0)
Dodaj komentar