Slavni glumac se oglasio posle optužbi za rasizam: „Hteo sam da ga ubijem iz osvete…“

Lijam Nison digao je veliku prašinu u javnosti pričom koja je mnogima zvučala rasistički. Naime, popularni glumac je na konferenciji za novi film obelodanio da je svojevremeno imao želju da ubije crnca jer mu je jedan Afroamerikanac silovao tadašnju devojku, prenose svetski mediji.

„Pitao sam koje je rase bila ta osoba, rekla je da je bio crnac. Sišao sam dole i hodao naokolo s palicom, u nadi da će mi neko prići. Bilo je užasno. Ali naučio sam lekciju iz toga, na kraju sam pomislio šta to dođavola radim. Shvatam tu potrebu za osvetom, ali iz tog se rađa samo nova potreba, samo ubijanje u ubijanje“, otkrio je on, ne sluteći koliku će prašinu podići time.

Nakon što je izazvao optužbe zbog izrečenog, Lijam je u intervjuu za emisiju „Dobro jutro, Amerika“ naglasio da nije rasista.
„Taj incident dogodio se pre skoro 40 godina. Nikad neću zaboraviti kako sam se osećao. Bio je to prvo nagon za udarcem i osvetom. Četiri ili pet puta izašao sam napolje i tražio koga ću prebiti. Nakon toga sam uhvatio samog sebe u tome što radim. Otišao sam na ispovedanje kod sveštenika. Nisam rasista, nisam isključivo pitao koje je rase bila ta osoba. Pitao sam devojku i za visinu i težinu, boju kose, boju očiju“, objasnio je šezdesetšestogodišnji Nison.

Organizatori su ceremoniju crvenog tepiha za premijeru akcionog ostvarenja „Cold Pursuit“ otkazali jer nisu hteli da glumac bude izložen pitanjima novinara.

Lijama je osudila pevačica Lili Alen, koja mu posvetila pesmu „Fuck You“ na turneji u Sidneju: „Inače, ovu pesmu posvećujem Donaldu Trampu, ali večeras je posvećujem Lijamu Nisonu“, rekla je pevačica publici.

Bivši fudbaler Džoš Barns pak izjavio je da glumcu treba dati medalju: „Svi smo mi pomalo rasisti, a to što je on iskreno govorio o tome u trenutku u kojem se tako osetio zaslužuje medalju, ne osudu.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lijam nisonrasizamslavni glumac
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Adolf

    Imamo i mi svoje „crnce“,pa isto kao i kod amera,samo prave s*anja.Sad još povrh toga su tu i migranti koji takođe kao i naši garagani,nisu tu da rade nego da ih država hrani i poji,a zauzvrat pljačkaju i siluju nemoćne.Treba to sve rasterati i vratiti odakle su došli.

  • Anonimni

    Crnci su najveci rasisti na svetu a izigravaju vecite zrtve.

  • Nataša Gajić

    Kako postati (lj)ubica i izbjeći to- samosavladavanje