Slonić „Horton“ osvojio bioskope

Najgledaniji film proteklog vikeneda u američkim bioskopima bio je „Horton“ („Horton Hears a Who!“) sa zarađenih 45 miliona dolara tokom tri premijerna dana. U isto vreme ovaj dopadljivi animirani film počeo je da se prikazuje i u domaćim bioskopima, i to sinhronizovan na srpski jezik.
Studio koji stoji iza ovog ostvarenja je već zabeležio uspehe s filmovima „Ledeno doba“ i „Roboti“, a i ovoga puta je za pravljenje filma „Horton“ koristio najsavremeniju kompjuterski generisanu sliku. Režija je poverena Džimiju Hejvordu (Jimmy Hayward), a glasove glavnim junacima u originalnoj verziji poverili su Džim Keri (Jim Carrey) i Stiv Karel (Steve Carell). Glavne uloge u domaćoj verziji poverene su Borisu Milivojeviću i Nikoli Bulatoviću, dok je posao režije sinhronizacije i naracije poveren Draganu Vujiću Vujketu.
Šetajući se kroz šumu jednoga dana mladi slon Horton u sićušnom zrncu prašine koje lebdi kroz vazduh začuje prigušene krike u pomoć. To zrnce predstavlja dom čitavom gradu po imenu Huvil, koji naseljavaju mikroskopski Huvilci. Odlučan u nameri da sačuva tu česticu i njene neobične stanovnike, Horton odlučuje da ih udobno smesti u cvetić koji po ceo dan nosi sa sobom.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za treći vikend (14-16.) marta:

  1. "Horton" ("Horton Hears a Who!")
  2. "10.000 godina pre nove ere" ("10,000 B.C")
  3. "Never Back Down"
  4. "College Road Trip"
  5. "Trenutak prednosti" ("Vantage Point")
  6. "The Bank Job"
  7. "Doomsday"
  8. "Semi-Pro"
  9. "The Other Boleyn Girl"
  10. "Spajdervik zapis" ("The Spiderwick Chronicles")

Sutra čitajte više o novim filmovima u američkim bioskopima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmfimovihortontop-liste
Komentari (0)
Dodaj komentar