Snima se nastavak „Mračnog kristala“

Krajem sedamdesetih godina kreator "Mapeta", Džim Henson (Jim Henson), zainteresovao se za rad engleskog ilustratora Brajana Frauda (Brian Froud). Henson se brzo sprijateljio s ovim autorom i zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnikom Frenkom Ozom (Frank Oz) proveo sledećih deset godina u osmišljavanju filmskog projekta baziranog na Fraudovim delima u kome se pojavljuju isključivo lutke.
Tako je nastao film "The Dark Crystal", koji je izašao 1982. godine i doživeo veoma skroman uspeh na blagajnama, ali je zato dobio status kultnog ostvarenja kada je kasnije izašao kao video izdanje. Henson je umro 1990. godine, frustriran zbog nedostatka tehnologije koja bi mogla da oživi nastavak ovog filma.
Reditelji Majkl i Piter Spirig (Michael Spierig & Peter Spierig), autori filma "Daybreakers", koji se nedavno prikazovao i u domaćim bioskopima, režiraće svojevrsni nastavak ovog kultnog ostvarenja, pod imenom "The Power of the Dark Crystal". Ovaj film će se u domaćim i stranim bioskopima pojaviti naredne godine.
"Neko vreme smo pričali s Henson produkcijom o različitim projektima. Pokazali su nam nekoliko koncepata za ‘Dark Crystal’ i mi smo bili potpuno oduševljeni. Naravno, odmah smo pristali", kažu braća Spirig. Novo ostvarenje je nešto potpuno drugačije od njihovog prvog zombi horor filma "Undead" i filma o vampirima – "Daybreakers", u kome glavne uloge tumače Itan Houk i Vilem Dafo, ali će se ta njihova sposobnost za snimanje filmova mračne tematike sigurno pokazati i u novom ostvarenju.
"Ne vezujemo se za projekte ako ne odgovaraju našem senzibilitetu", potvrđuje jedan od režisera. "Da budem iskren, prvi film je imao dosta horor elemenata. Ovaj će imati takvih elemenata, ali to nije horor film, on ima sjajnu ideju i mitologiju s dosta sjajnih karaktera. Čak će se neki omiljeni karakteri iz prethodnog filma vratiti, ali to nije rimejk. To je nastavak priče i mi koristimo svet prvog filma da bismo nastavili dalje".
Smešten u godinama posle događaja iz prvog filma, kada je svet ponovo pao u tamu, "The Power of the Dark Crystal" prati avanture misteriozne devojke Turme, koja je sazdana od vatre. Ona krade komad legendarnog kristala u pokušaju da obnovi umiruće sunce. Film se radi u 3D tehnologiji.
Scenarista je Krejg Pirs (Craig Pearce), autor čuvenih filmova Baza Lurmana "Mulen ruž" i "Romeo i Julija", a baziran je na originalnom predlošku Anet Dafi (Annette Duffy) i Dejvida Odela (David Odell). Već sada se ovaj film smatra jednim od najambicioznijih projekata ikada produciranih u Australiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmhensonmapet šouspirig
Komentari (0)
Dodaj komentar