Snimaju se završne scene filma „Kralj Petar Prvi“

Za potrebe snimanja filma „Kralj Petar Prvi“ u režiji Petra Ristovskog, na Krfu je proteklih dana završena izgradnja rekonstruisanog srpskog logora iz Prvog svetskog rata i sada je u toku snimanje završnih i ključnih scena.

Proteklih dana je pristigla i ekipa filma, njih oko 60, a na Krfu je već i oko stotinak statista koji će imati zadatak da prikažu dolazak srpske vojske na Krf posle tragičnog povlačenja preko albanskih planina 1915. godine.

Snimanje zahtevnih scena prvog dana se odvijalo na planini Pantokrator, koja se izdiže iznad obale, i sa čijeg vrha pogled seže do albanske obale.

Ekipa filma se sledećih dana spustila na obalu, gde je snimala veoma zahtevne scene, između ostalog, i pod vodom.

Ekipi filma „Kralj Petar Prvi“ na snimanju na Krfu se pridružila i mlada grčka glumica Maria Voskopolou, ćerka glumice i političarke Angele Gerekou.

Premijera filma „Kralj Petar Prvi“ zakazana je za 5. decembar.

Glavne uloge tumače Lazar Ristovski, koji je ujedno i glavni producent filma, kao i Radovan Vujović, Aleksandar Vučković, Milan Kolak, dečak Ivan Vujić, Danica Ristovski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

filmKralj Petar Prviscene
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Veljko Živković

    Na snimanju na Krfu sa ekipom filma i serije „Kralj Petar I“ se pridružila i mlada glumica Maria Voskopolou, ćerka glumice i političarke Angele Gerekou. Premijera filma „Kralj Petar I“ zakazana je za 5. decembar. Daj bože da pogledamo film u bioskopima. ŽIVEO KRALJ! ŽIVELA PRAVOSLAVNA KRALJEVINA SRBIJA!

  • Veljko Živković

    Milovan Vitezović je 1994. godine izdao i napisao roman. Vitezovićev roman je i objavljen na osam jezika-italijanskom, engleskom, grčkom, ruskom, francuskom, rumunskom, švedskom i esperatu. Uloge će tumačiti: Lazar Ristovski kao Kralj Petar I Karađorđević, Danica Ristovski kao Makrena Spasojević, Radovan Vujović kao Života Radojčić, Aleksandar Vučković kao Kralj Aleksandar I Karađorđević, Milan Kolak kao Marinko Spasojević, Ivan Vujić kao Momčilo Gavrić, Marko Todorović kao Princ Đorđe Karađorđević, Miona Marković kao Princeza Jelena Karađorđević, Ljubiša Savanović kao Pukovnik Dragutin Dimitrijević Apis, Marko Baćović kao Nikola Pašić, Tanasije Uzunović kao Vojvoda Radomir Putnik, Branko Jerinić kao Vojvoda Stepa Stepanović, Svetozar Cvetković kao Vojvoda Živojin Mišić, Nebojša Kundačina kao Vojvoda Petar Bojović, Radoje Čupić kao General Pavle Jurišić Šturm, Ivan Isailović kao Major/Vojvoda Vojislav Tankosić, Nebojša Vranić kao Doktor Svetislav Simonović, Dragan Marjanović kao Pukovnik Milivoje Stojanović Brka, Ivan Marković kao Zdravko Vulović i mnogi drugi. Priča o Kralju Petru I Karađorđeviću i Makreni Spasojević koja je tražila svog sina jedinca Marinka u Albaniji. Makrena je zamolila kralja da pronađe njenog sina Marinka da mu preda vunene čarape, koje mu je majka isplela. Milovan Vitezović je po ovom romanu, proširujući ga, ispisao scenario za film i seriju od 10. epizoda. RTS će 2019. godine emitovati seriju o Kralju Petru I Karađorđeviću sa Lazarom Ristovskim. Projekat filma i serije “Kralj Petar I“ je zasnovan na motivima romana Milovana Vitezovića “Čarape Kralja Petra“ u produkciji Zilion Film Lazara Ristovskog i u režiji Petra Ristovskog biće premijerno prikazan 5. decembra. 80 Sportista iz Jagodine koji su doputovali na Krf da statiraju na snimanje filma i serije „Kralj Petar I“ da igraju svoje pretke. Vođa Jedinstvene Srbije i predsednik skupštine grada Jagodine i počasni konzul Grčke Dragan Marković Palma pomogao našem legendi Lazaru Ristovskom i on se njemu zahvalio za dobro delo. Daj bože da pogledamo film 5. decembra 2018. godine. ŽIVEO KRALJ! ŽIVELA PRAVOSLAVNA KRALJEVINA SRBIJA!