Spilberg o „Ratu svetova“

Gradivni materijal za scenario filma „Rat svetova“ („The War of the Worlds“) je istoimeni klasik H. Dž. Velsa (H. G. Wells), u kome Marsovci napadaju Zemlju i započinju intergalaktički rat koji preti da zbriše čitavu ljudsku rasu sa ovoga sveta. To je bitka za budućnost čovečanstva viđena očima američke porodice koja se bori za goli opstanak.

Kruzu će se u borbi sa surovim tuđincima pridružiti: Miranda Oto (Miranda Otto), Tim Robins (Tim Robbins) i čudo od deteta – Dakota Fening (Dakota Fanning).

Spilberg o filmu kaže: „Mislim da je ovaj film poput „Spasavanja redova Rajana“ – zaista hiperrealističan. Verujem da će ovaj film izazvati duboke emocije i ostvariti ogromne efekte na gledaoce upravo svojom hiperrealnošću. Zapravo, u toj realnosti nailazi se na nešto što je dalje čak i od imaginacije. To je veoma strašno da se gleda, uglavnom nemoguće i da se zamisli, zato mi zamišljamo za gledaoce. Ovaj film je zaista bio pravi korak za mene. To je film potere; to je porodični, akcioni film potere, u smislu da se likovi bore za svoje živote. Oni se bore za svoje živote.“

„Tom Kruz ima tu duhovnu snagu. On ima izvanrednu energiju; on je neka vrsta svetla koje obasjava scene i karakter. Doneo je velike ideje na snimanje filma. Veoma je kreativan i inteligentan partner. Doneo je tonu pitanja „šta ako bismo uradili ovo“ i „šta ako bismo uradili ono“, što me je stvarno podstaklo i navelo na razmišljanje o scenama. Podsticali smo varnice jedan drugom, a uz to smo imali tako briljantan scenario Dejvida Kepa i zajedno sa Dejvidom, koji je bio na snimanju sve vreme, podigli celu priču na jedan drugačiji nivo. Uopšte nismo očekivali da će film otići u tom smeru. Sada je film u toj fazi da ja ne mogu da dočekam da ga gledam. Ne mogu da dočekam momenat kada ću sesti u salu“, kaže Spilberg.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar