„Šrek treći“ stiže na leto

Na najprestižnijoj konvenciji bioskopske distribucije – „Šovest“ („ShoWest“), za najbolje reditelje animiranog filma za ovu godinu izabrani su Kris Miler (Chris Miller) i Raman Hui (Raman Hui), kreatori animiranog serijala „Šrek“. Oni su primili ovu nagradu na završnoj ceremoniji Šovesta 15. marta ove godine u Las Vegasu. Svojim originalnim radom na filmovima „Šrek“ i „Šrek 2“ Kris i Raman su u kontinuitetu podizali nivo i interesovanje za animirana ostvarenja. Nove avanture simpatičnog ogra i njegove družine u filmu „Šrek treći“ („Shrek the Third“, 2007) publika će moći da pogleda već ovog leta.
U novom filmu ponovo ćemo čuti ekipu koja je s nama od početka, uključujući Majka Majersa (Mike Myers), Edija Marfija (Eddie Murphy), Kameron Dijaz (Cameron Diaz), Antonija Banderasa (Antonio Banderas), Ruperta Evereta (Rupert Everett), Džuli Endruz (Julie Andrews) i Džona Kliza (John Cleese), ali i neke zanimljive goste, poput Džastina Timberlejka (Justin Timberlake) i Larija Kinga (Larry King).
Ljupki ogr Šrek (Majers) u novom filmu nastavlja svoju misiju, ovog puta pronalazeći naslednika Daleke zemlje, kroz bioskope, za početak. Naime, Šrekov tast – kralj Harold (Kliz), naprasno se razboljeva i predlaže Šreku da preuzme presto. Naravno, Šrek nije voljan da napusti svoju dragu močvaru pa će uz pomoć najboljih drugara, magarca (Marfi) i mačka u čizmama (Banderas), pokušati da ustoliči Artija (Timberlejk) kao novog kralja. Za to vreme princeza Fiona (Dijaz) okuplja svoje drugarice ne bi li našla buduću nevestu za princa iz bajke (Everet).
Milerov i Huijeov aktuelan filmski rad gledaoci će moći da vide u animiranom filmu „Šrek treći“, čija je svetska premijera 18. maja, a u našoj zemlji održaće se 2. juna u Centru „Sava“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

film
Komentari (0)
Dodaj komentar